Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Mákos guba
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Az egészséges táplálkozás fontos azért is, hogy egészséges utódok születhessenek. A terhesség idején kiemelten fontos a megfelelő összetételű és minőségű ételek fogyasztása. Legjobb a friss zöldségekre és gyümölcsökre hagyatkozni.

A tudomány bebizonyította, hogy egyes ásványok, nyomelemek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. Ezek: a kalcium, a króm, a kobalt, a jód, a vas, a magnézium, a mangán, a réz, a szelén és a cink. A kismamáknak különösen az utóbbi három lényeges.

Kismamának réz, szelén, cink
Kismamának réz, szelén, cink

A réz azért fontos, mert a hemoglobin képződése folyamán segít a vas felhasználásában. A terhes nőknek rendszerint kevesebb a hemoglobinja, a magzat több vasat, kobaltot és rezet igényel fejlődése során, így az anyának kevesebb marad. Természetes összetevőként réz található a borjúmájban, a hüvelyes növényekben, a korpás gabonafélékben és a tengeri halakban.

Szelénből gyakran szintén nincs elég az állapotos nők szervezetében. Máig nem egyszerű kezelni a problémát: mit kell enni és inni a megfelelő szelénszint eléréséhez? Sajnos az is tény, hogy a mértéktelen adagolás mérgezést válthat ki. A szelénium jelentős szerepet játszik a szív működésében, bizonyos élő organizmusok újrateremtésében (a C-, A- és E-vitaminokkal együtt). Természetes összetevője a hüvelyeseknek, a brokkolinak és a paradicsomnak.

A cink enzimek tucatjaiban fordul elő. Támogatja a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben, segíti az ivarmirigyek működését, a fehérjék lebontását, a gondolkodást, és fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében. Sok cinket tartalmaz a gabonacsíra, a tökmag és a mustármag.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.