Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Bár lehet, hogy sokan úgy gondolják, a rebarbara egy gyümölcs, valójában azonban zöldség, amely kissé fanyar íze ellenére remek kiegészítője a különféle mártásoknak, desszerteknek, süteményeknek, de készülhet belőle szörp vagy akár lekvár is.

Emellett a rebarbara remekül párosítható gyümölcsökkel is, például nagyon jól illik mellé a zamatos eper. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Vidék íze magazin kiváló receptje, az epres-rebarbarás pudingos, amely egy igazán mutatós, tavaszi, kora nyári sütemény.

Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin
Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 350 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 300 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kezeletlen citrom
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A szokott módon megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejben, 10 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni.
  2. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A vajat krémesre keverjük 20 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a keveréket a tojásos alapba. A citrom kifacsart levével lazítjuk a masszát.
  5. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a nyers tésztát, és a tetejére kenjük a kihűlt vaníliás pudingot.
  6. Rászórjuk a felaprított epret és rebarbarát. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.