Bár lehet, hogy sokan úgy gondolják, a rebarbara egy gyümölcs, valójában azonban zöldség, amely kissé fanyar íze ellenére remek kiegészítője a különféle mártásoknak, desszerteknek, süteményeknek, de készülhet belőle szörp vagy akár lekvár is.
Emellett a rebarbara remekül párosítható gyümölcsökkel is, például nagyon jól illik mellé a zamatos eper. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Vidék íze magazin kiváló receptje, az epres-rebarbarás pudingos, amely egy igazán mutatós, tavaszi, kora nyári sütemény.
Íme a Vidék íze magazin receptje
Hozzávalók:
30 dkg eper
20 dkg rebarbara
350 g liszt
250 g puha vaj
4 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
300 g cukor
1 csipet só
1 kezeletlen citrom
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A szokott módon megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejben, 10 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni.
Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vajat krémesre keverjük 20 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a keveréket a tojásos alapba. A citrom kifacsart levével lazítjuk a masszát.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a nyers tésztát, és a tetejére kenjük a kihűlt vaníliás pudingot.
Rászórjuk a felaprított epret és rebarbarát. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.