Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Bár lehet, hogy sokan úgy gondolják, a rebarbara egy gyümölcs, valójában azonban zöldség, amely kissé fanyar íze ellenére remek kiegészítője a különféle mártásoknak, desszerteknek, süteményeknek, de készülhet belőle szörp vagy akár lekvár is.

Emellett a rebarbara remekül párosítható gyümölcsökkel is, például nagyon jól illik mellé a zamatos eper. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Vidék íze magazin kiváló receptje, az epres-rebarbarás pudingos, amely egy igazán mutatós, tavaszi, kora nyári sütemény.

Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin
Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 350 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 300 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kezeletlen citrom
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A szokott módon megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejben, 10 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni.
  2. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A vajat krémesre keverjük 20 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a keveréket a tojásos alapba. A citrom kifacsart levével lazítjuk a masszát.
  5. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a nyers tésztát, és a tetejére kenjük a kihűlt vaníliás pudingot.
  6. Rászórjuk a felaprított epret és rebarbarát. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.