Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Bár lehet, hogy sokan úgy gondolják, a rebarbara egy gyümölcs, valójában azonban zöldség, amely kissé fanyar íze ellenére remek kiegészítője a különféle mártásoknak, desszerteknek, süteményeknek, de készülhet belőle szörp vagy akár lekvár is.

Emellett a rebarbara remekül párosítható gyümölcsökkel is, például nagyon jól illik mellé a zamatos eper. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Vidék íze magazin kiváló receptje, az epres-rebarbarás pudingos, amely egy igazán mutatós, tavaszi, kora nyári sütemény.

Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin
Epres rebarbarás-pudingos: egy igazi tavaszi sütemény / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 350 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 300 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kezeletlen citrom
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A szokott módon megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejben, 10 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni.
  2. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A vajat krémesre keverjük 20 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a keveréket a tojásos alapba. A citrom kifacsart levével lazítjuk a masszát.
  5. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a nyers tésztát, és a tetejére kenjük a kihűlt vaníliás pudingot.
  6. Rászórjuk a felaprított epret és rebarbarát. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.