Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

6 hasznos kérdés, amit érdemes feltenni a húspultnál

hús
Manapság a boltban általában csak köszönünk és megköszönünk. Pedig sok esetben érdemes lenne segítséget kérni és kihasználni az ott dolgozók szakértelmét és rutinját. Hat olyan kérdést gyűjtöttünk most össze, amit érdemes lehet megkérdezni a hentesnél vagy az áruházi húspultnál.

Melyiket ajánlja?

Ha egy számodra új receptet készülsz kipróbálni, érdemes lehet megkérdezni a hentest, hogy az adott hús melyik darabját ajánlja hozzá. Így nagy eséllyel sokkal finomabb lesz a végeredmény, mintha csak találomra vásárolnál.

Hogyan készítsem el?

Megeshet az is, hogy nem egy adott recepthez vásárolsz, hanem megtetszik egy darab hús a pultban és azt veszed meg. Ilyenkor sokat segíthet, ha megkérdezed, mit érdemes készíteni belőle vagy, hogy milyen hőmérsékleten mennyi ideig ajánlatos sütni.

Honnan van?

Sokan azt hiszik, hogy ez kínos kérdés, pedig egyáltalán nem. Ha fontos számodra a minőség, nyugodtan megkérdezheted, hogy honnan származik az adott hús. Ez a bio- és tanyasi húsok esetében kiemelten lényeges. A hentesnek tudnia kell rá a választ és meg is kell osztania veled, ha megkérdezed.

Hogyan érdemes feldarabolni?

A hentesek pontosan tudják, hogy melyik húshoz és melyik ételhez, milyen feldarabolási mód illik a legjobban.

Vannak-e saját termékei?

Sok hentesüzletben és húspultban a csomagolt áruk vannak elől, de sokszor vannak saját feldolgozású termékeik is, amik sokkal frissebbek és finomabbak, mindenképpen érdemes rákérdezni, mert nem biztos, hogy külön ki van írva.

Előkészítené nekem?

A hús előkészítése otthon bonyolult és hosszadalmas feladat. Ám a hentesnek megvan hozzá a kellő rutinja és a megfelelő eszközei, hogy ripsz-ropsz megcsinálja. Ha ideje engedi, nagy eséllyel szívesen megcsinálja, ha pedig mégis nemet mond, legalább megpróbáltad.

ÍGY FŰSZEREZD ÉS PÁCOLD A HÚSOKAT! GÁBOR HENTES TANÁCSAI>>>

ÍGY HASZNÁLD FEL A DARÁLT HÚSOKAT! GÁBOR HENTES HASZNOS TIPPJEI>>>

ÍGY FILÉZD ÉS SZELETELD A HÚSOKAT! GÁBOR HENTES HASZNOS TIPPJEI>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.