Ha egy számodra új receptet készülsz kipróbálni, érdemes lehet megkérdezni a hentest, hogy az adott hús melyik darabját ajánlja hozzá. Így nagy eséllyel sokkal finomabb lesz a végeredmény, mintha csak találomra vásárolnál.
Megeshet az is, hogy nem egy adott recepthez vásárolsz, hanem megtetszik egy darab hús a pultban és azt veszed meg. Ilyenkor sokat segíthet, ha megkérdezed, mit érdemes készíteni belőle vagy, hogy milyen hőmérsékleten mennyi ideig ajánlatos sütni.
Sokan azt hiszik, hogy ez kínos kérdés, pedig egyáltalán nem. Ha fontos számodra a minőség, nyugodtan megkérdezheted, hogy honnan származik az adott hús. Ez a bio- és tanyasi húsok esetében kiemelten lényeges. A hentesnek tudnia kell rá a választ és meg is kell osztania veled, ha megkérdezed.
A hentesek pontosan tudják, hogy melyik húshoz és melyik ételhez, milyen feldarabolási mód illik a legjobban.
Sok hentesüzletben és húspultban a csomagolt áruk vannak elől, de sokszor vannak saját feldolgozású termékeik is, amik sokkal frissebbek és finomabbak, mindenképpen érdemes rákérdezni, mert nem biztos, hogy külön ki van írva.
A hús előkészítése otthon bonyolult és hosszadalmas feladat. Ám a hentesnek megvan hozzá a kellő rutinja és a megfelelő eszközei, hogy ripsz-ropsz megcsinálja. Ha ideje engedi, nagy eséllyel szívesen megcsinálja, ha pedig mégis nemet mond, legalább megpróbáltad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.