Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Érdekességek

Több évszázados tabu dőlt meg Olaszországban: felkerült az étlapra az ananászos pizza

Az ananászos vagy hawaii pizza létjogosultsága régóta a kulináris világ egyik legvitatottabb kérdése. Az olaszok szerint egyenesen gasztrobűn ananászt tenni a pizzára, ám most egy olasz séf az étlapra is felvette a turisták által kedvelt fogást.

A legtöbb európai országban és persze Amerikában imádják az ananászos pizzát, ám egy olasz pincér megvetően és értetlenkedve nézne rád, ha ilyet rendelnél a hazájában. A legtöbb, amit megtettek a vendégekért, hogy friss, felkockázott ananászt tettek a pizzára, de csakis az erőszakos turisták kérésének engedve – eddig legalábbis. Most ugyanis egy több évtizedes tabu dőlt meg egy nápolyi pizzériában: nemhogy rásütötték a gyümölcsöt a tésztára, hanem még az étlapra is felkerült az ananászos pizza.

Ananász pizzafeltétként már Olaszországban is! / Fotó: Northfoto
Ananász pizzafeltétként már Olaszországban is! / Fotó: Northfoto

Gino Sorbillo neve ismerős lehet az olasz konyha kedvelőinek. Gino testvérével számos éttermet és iskolát üzemeltet, kisujjában van a valódi nápolyi pizza titka. Azt állítják róla, szinte művészi tehetséggel ötvözi a hagyományt és a modern elemeket a konyhában. A pizzasütés Gino számára alkotás, olyan, mint amikor a festő fest: művének minden apró részlete fontos az alapoktól egészen a végeredményig.

Gino Sorbillo és az ananászos pizzája / Fotó: Northfoto
Gino Sorbillo és az ananászos pizzája / Fotó: Northfoto

Egyesek szerint azonban mostani tettével Gino túlzásba vitte a modernizálást: nápolyi éttermében ugyanis megsütötte és az étlapra is feltette az ananászos pizzát. Vannak, akik elfogadják az újítást, mások viszont mélységesen felháborodtak ezen a merész lépésen.

Valószínűleg az olaszok nem fogják megszeretni a hawaii pizzát, ám a turisták végre nem keresik hiába kedvencüket az étlapon.

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.