A legtöbb európai országban és persze Amerikában imádják az ananászos pizzát, ám egy olasz pincér megvetően és értetlenkedve nézne rád, ha ilyet rendelnél a hazájában. A legtöbb, amit megtettek a vendégekért, hogy friss, felkockázott ananászt tettek a pizzára, de csakis az erőszakos turisták kérésének engedve – eddig legalábbis. Most ugyanis egy több évtizedes tabu dőlt meg egy nápolyi pizzériában: nemhogy rásütötték a gyümölcsöt a tésztára, hanem még az étlapra is felkerült az ananászos pizza.
Gino Sorbillo neve ismerős lehet az olasz konyha kedvelőinek. Gino testvérével számos éttermet és iskolát üzemeltet, kisujjában van a valódi nápolyi pizza titka. Azt állítják róla, szinte művészi tehetséggel ötvözi a hagyományt és a modern elemeket a konyhában. A pizzasütés Gino számára alkotás, olyan, mint amikor a festő fest: művének minden apró részlete fontos az alapoktól egészen a végeredményig.
Egyesek szerint azonban mostani tettével Gino túlzásba vitte a modernizálást: nápolyi éttermében ugyanis megsütötte és az étlapra is feltette az ananászos pizzát. Vannak, akik elfogadják az újítást, mások viszont mélységesen felháborodtak ezen a merész lépésen.
Valószínűleg az olaszok nem fogják megszeretni a hawaii pizzát, ám a turisták végre nem keresik hiába kedvencüket az étlapon.
(Borítókép: Northfoto)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.