Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Érdekességek

Több évszázados tabu dőlt meg Olaszországban: felkerült az étlapra az ananászos pizza

Az ananászos vagy hawaii pizza létjogosultsága régóta a kulináris világ egyik legvitatottabb kérdése. Az olaszok szerint egyenesen gasztrobűn ananászt tenni a pizzára, ám most egy olasz séf az étlapra is felvette a turisták által kedvelt fogást.

A legtöbb európai országban és persze Amerikában imádják az ananászos pizzát, ám egy olasz pincér megvetően és értetlenkedve nézne rád, ha ilyet rendelnél a hazájában. A legtöbb, amit megtettek a vendégekért, hogy friss, felkockázott ananászt tettek a pizzára, de csakis az erőszakos turisták kérésének engedve – eddig legalábbis. Most ugyanis egy több évtizedes tabu dőlt meg egy nápolyi pizzériában: nemhogy rásütötték a gyümölcsöt a tésztára, hanem még az étlapra is felkerült az ananászos pizza.

Ananász pizzafeltétként már Olaszországban is! / Fotó: Northfoto
Ananász pizzafeltétként már Olaszországban is! / Fotó: Northfoto

Gino Sorbillo neve ismerős lehet az olasz konyha kedvelőinek. Gino testvérével számos éttermet és iskolát üzemeltet, kisujjában van a valódi nápolyi pizza titka. Azt állítják róla, szinte művészi tehetséggel ötvözi a hagyományt és a modern elemeket a konyhában. A pizzasütés Gino számára alkotás, olyan, mint amikor a festő fest: művének minden apró részlete fontos az alapoktól egészen a végeredményig.

Gino Sorbillo és az ananászos pizzája / Fotó: Northfoto
Gino Sorbillo és az ananászos pizzája / Fotó: Northfoto

Egyesek szerint azonban mostani tettével Gino túlzásba vitte a modernizálást: nápolyi éttermében ugyanis megsütötte és az étlapra is feltette az ananászos pizzát. Vannak, akik elfogadják az újítást, mások viszont mélységesen felháborodtak ezen a merész lépésen.

Valószínűleg az olaszok nem fogják megszeretni a hawaii pizzát, ám a turisták végre nem keresik hiába kedvencüket az étlapon.

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.