Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Aki úgy gondolta, hogy az idei évet az egészségmegőrzésnek és a diétának szenteli, annak ajánlunk egy isteni pizzareceptet! Igen, pizzát! Mégpedig nem akármilyet!

Először is szuper egészséges alapanyagokból, brokkoliból, karfiolból, fokhagymából, paradicsomból készült; másrészt, a legtöbb diétába be lehet illeszteni, mivel nem lisztes kelt tészta az alapja, hanem sült zöldség! Diétázók, van egy jó hírünk! Liszt és élesztő nélkül is készíthettek isteni pizzatésztát – mégpedig karfiolból! Érdemes kipróbálni, mutatjuk a tuti receptet!

Brokkolis karfiolpizza (Fotó: Vidék íze magazin)
Brokkolis karfiolpizza (Fotó: Vidék íze magazin)

 

Hozzávalók a brokkolis karfiolpizzához:

Az alaphoz: 

  • 1 közepes karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál kölesliszt
  • oregáno

A feltéthez: 

  • 1 adag pizzaszósz 
  • 50 dkg brokkoli
  • 25 dkg mozzarella
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • kömény
  • koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. Kicsi rózsákra szedjük a karfiolt, sós vízben roppanósra főzzük.
  2. Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, aprítógépben összemorzsásítjuk. Jól kicsavarjuk belőle a vizet (tényleg jól ki kell csavarni, hogy ropogós legyen a kész pizza), és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a lereszelt sajttal és az egész tojással. Sóval és csipetnyi morzsolt oregánóval fűszerezzük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és rányomkodunk belőle egy kört a masszából. Ne legyen vastag, de túl vékony sem (körülbelül fél centi legyen a magassága).
  4. Nagyon forró, 230 fokos sütőbe toljuk 8-12 percre, míg el nem kezd pirulni a széle. Kivesszük, megkenjük a pizzaszósszal, megszórjuk a roppanósra főzött brokkolival, köménymaggal, mozzarellakarikákkal, parmezánnal. Teszünk rá szépen elrendezve pár koktélparadicsomot is. Visszatoljuk, készre sütjük.

Előkészítés: 35 perc

Főzés: 15 perc

Sütés: 25 perc

Egy adag: kb. 350 kcal

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.