Aki úgy gondolta, az idei évet az egészségmegőrzésnek és a diétának szenteli, annak ajánluk egy isteni pizzareceptet! Igen, pizzát! De nem akármilyet: először is szupergészséges alapanyagokból brokkoliból, karfiolból, fokhagymábó, paradicsomból készült, másrészt, a legtöbb diétába be lehet illeszteni, mivel nem lisztes kelt tészta az alapja, hanem sült zöldség!
Diétázók, van egy jó hírünk! Tudtátok, hogy liszt és élesztő nélkül is készíthettek pizzatésztát - mégpedig, kapaszkodjatok meg: karfiolból! És a legszebb: se szénhidrát, se karfiolíz! Érdemes kipróbálni, mutatjuk a tuti receptet!
Kicsi rózsákra szedjük a karfiolt, sós vízben roppanósra főzzük.
Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, aprítógépben összemorzsásítjuk. Jól kicsavarjuk belőle a vizet (tényleg jól ki kell csavarni, hogy ropogós legyen a kész pizza), és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a lereszelt sajttal és az egész tojással.Sóval és csipetnyi morzsolt oregánóval fűszerezzük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és rányomkodunk belőle egy kört a masszából. Ne legyen vastag, de túl vékony sem (körülbelül fél centi legyen a magassága).
Nagyon forró, 230 fokos sütőbe toljuk 8-12 percre, míg el nem kezd pirulni a széle. Kivesszük, megkenjük a pizzaszósszal, megszórjuk a roppanósra főzött brokkolival, köménymaggal, mozzarellakarikákkal, parmezánnal. Teszünk rá szépen elrendezve pár koktélparadicsomot is. Visszatoljuk, készre sütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.