Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Néhány napja gomba mód szaporodnak a városokban azok a bódék, ahol mézédes magyar epret kínálnak az árusok, igen kedvező áron. A gond csak az, hogy a magyar termelők szerint az ilyen helyeken kapható eper nagy része Görögországból vagy Spanyolországból érkezik. Hogy honnan ismerheted fel az igazi magyar epret? Segítünk!

„Lajosmizsei eper", „Mézédes magyar eper" – ismerős jelzők, ugye? A köztereken felállított kis pavilonok, árushelyek kínálják így portékájukat a főváros és a nagyobb vidéki városok több pontján, gyakran pár méterre egymástól. Hogy valóban magyar eperhez juthatnunk így, és valóban a legjobb áron, gyakran kétséges. Az Organikus Farm csatorna egyik arca a TikTokra feltöltött videóban mondja el véleményét ezzel kapcsolatban.

Árulkodó jel lehet tehát, ha nagyon olcsó az eper, ha az eladó nem ad áfás számlát, nem tud mutatni őstermelői engedélyt vagy legalább egy fotót az eperföldről. Igaz, az első kivételvel ez a legtöbb helyen szinte biztosan lehetetlen kérés, hiszen nem maga a termelő áll a pult mögött, hanem egy alkalmazott. Így sajnos a legtöbb esetben nem tudjuk kideríteni, hogy valóban magyar eperről van e szó, vagy pedig külföldről behozott, majd átcsomagolt áruról.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.