Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Az alkoholtilalom éveit idézi az idei Oscar pezsgője

A francia champagne-ház, mint a 92. Oscar hivatalos pezsgőszállítója és az Akadémia hosszú távú partnere, idén hatodik éve tér vissza a gálára, hogy a díjazottak a legelegánsabb itallal ünnepelhessenek. A Piper-Heidsieck ezúttal is egy limitált különkiadással készül a jeles alkalomra.

A világszerte ismert piros címkés Cuvée Brut új megjelenése időutazásra hívja a filmvilág nagyjait. Az Oscaron felszolgált magnum palackok címkéjét az alkoholtilalom 100. évfordulója ihlette és Amerika őrült húszas éveit idézi. A design az akkor forgalomban lévő champagne palackok replikája, amelyhez a régi időket idéző faládákat is tervezett a ház.

„Az 1920-as években a csempészek szállították a Piper-Heidsieck palackokat az Egyesült Államokba, hogy New York szerte speakeasy bárokban szolgálhassák fel. Ma ugyanezt a champagne-t élvezhetik Hollywood legnagyobb sztárjai az év legnagyobb díjátadóján” – mutatta be az új különkiadást Benoit Collard vezérigazgató.

A menü átalakul, a champagne marad

Az Akadémia kérésére idén Wolfgang Puck, a gála sztárséfje kizárólag növényi alapanyagokból készített menüt az Oscar-jelöltek ebédjére, ahogyan a február 9-i gála előtt is vegán falatok lesznek terítéken a Dolby Színházban.

A díjátadót követő kormányzói bál menüjét 70%-ban szintén a növényi összetevők határozzák meg, főételként azonban hús- vagy halételt és vegetáriánus opciót is kínálnak az illusztris vendégeknek.

Céljuk, hogy ezzel felhívják a figyelmet a környezettudatos ételfogyasztásra, egyben kommunikáják az Akadémia törekvését szén-dioxid lábnyomuk csökkentésére.

A filmszínház champagne-a

A Piper története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával; pezsgőjük 1933-ban tűnt fel először a vásznon a legendás Stan és Pan sorozatban. Az Oscar történetében emlékezetes pillanat, amikor Rex Harrison-t egy 48 literes, a színész testmagasságával pontosan egyező méretű palackkal köszöntötte a ház a My Fair Lady-ért kapott Oscar-díja ünnepléséhez.

Később Marilyn Monroe nyilatkozott szenvedélyesen a ház pezsgőiről. A Piper-Heidsieck egyúttal több mint 25 éve, 1993-tól a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere, és ma is olyan szuperprodukciókban tűnik fel, mint a Bad Boys – Mindörökké Rosszfiúk, az Úriemberek, vagy az év végén bemutatott Macskák és a Last Christmas.

Öt érdekesség az Oscar champagne-áról

- A Piper-Heidsieck az évszázad legtöbbet díjazott champagne-háza. Legfrissebb elismeréseik között van a CSWWC 2019 aranyérem, a Wine Spectator pedig 92 ponttal egyedüli champagne-ként választotta tavalyi Top100 listájára.

- A ház signature pezsgője, a Cuvée Brut tökéletesen bemutatja, mitől lett a Champagne régió világhírű. Mintegy 100-féle alapborból házasítják (különböző évjáratokból és területekről, három szőlőfajtából), mesteri arányérzékkel. Így évről-évre kivételes minőségben és a házra jellemző stílusban készülhet el.

- A pinot noir szőlőfajta dominál benne, amely remek tartást, ugyanakkor eleganciát és intenzív gyümölcsösséget ad a pezsgőnek.

- Pincemesterük, Émilien Boutillat fontos küldetése a fenntartható szőlőművelés. Ennek érdekében rovarirtókat már egyáltalán nem használnak és a tervek szerint a robotizált gyomlálás idéntől feleslegessé teszi a gyomirtók használatát is.

- Ajánlott ételpárosítások: marha vagy lazactatár friss fűszerekkel, pirított szezámmal, sushi és maki, garnéla thai fűszerezéssel, fish&chips, parmezán.

EZÉRT NÉZ KI NEGYVENESNEK A 60 ÉVES SHARON STONE! >>>

LEVESIMÁDÓK ÉS TÉSZTARAJONGÓK: HÍRES TÖRTÉNELMI SZEMÉLYEK KEDVENC ÉTELEI >>>

14 HÍRES EMBER UTOLSÓ ÉTELE - EZT ETTÉK A HALÁLUK ELŐTT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.