A világszerte ismert piros címkés Cuvée Brut új megjelenése időutazásra hívja a filmvilág nagyjait. Az Oscaron felszolgált magnum palackok címkéjét az alkoholtilalom 100. évfordulója ihlette és Amerika őrült húszas éveit idézi. A design az akkor forgalomban lévő champagne palackok replikája, amelyhez a régi időket idéző faládákat is tervezett a ház.
„Az 1920-as években a csempészek szállították a Piper-Heidsieck palackokat az Egyesült Államokba, hogy New York szerte speakeasy bárokban szolgálhassák fel. Ma ugyanezt a champagne-t élvezhetik Hollywood legnagyobb sztárjai az év legnagyobb díjátadóján” – mutatta be az új különkiadást Benoit Collard vezérigazgató.
Az Akadémia kérésére idén Wolfgang Puck, a gála sztárséfje kizárólag növényi alapanyagokból készített menüt az Oscar-jelöltek ebédjére, ahogyan a február 9-i gála előtt is vegán falatok lesznek terítéken a Dolby Színházban.
A díjátadót követő kormányzói bál menüjét 70%-ban szintén a növényi összetevők határozzák meg, főételként azonban hús- vagy halételt és vegetáriánus opciót is kínálnak az illusztris vendégeknek.
Céljuk, hogy ezzel felhívják a figyelmet a környezettudatos ételfogyasztásra, egyben kommunikáják az Akadémia törekvését szén-dioxid lábnyomuk csökkentésére.
A Piper története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával; pezsgőjük 1933-ban tűnt fel először a vásznon a legendás Stan és Pan sorozatban. Az Oscar történetében emlékezetes pillanat, amikor Rex Harrison-t egy 48 literes, a színész testmagasságával pontosan egyező méretű palackkal köszöntötte a ház a My Fair Lady-ért kapott Oscar-díja ünnepléséhez.
Később Marilyn Monroe nyilatkozott szenvedélyesen a ház pezsgőiről. A Piper-Heidsieck egyúttal több mint 25 éve, 1993-tól a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere, és ma is olyan szuperprodukciókban tűnik fel, mint a Bad Boys – Mindörökké Rosszfiúk, az Úriemberek, vagy az év végén bemutatott Macskák és a Last Christmas.
- A Piper-Heidsieck az évszázad legtöbbet díjazott champagne-háza. Legfrissebb elismeréseik között van a CSWWC 2019 aranyérem, a Wine Spectator pedig 92 ponttal egyedüli champagne-ként választotta tavalyi Top100 listájára.
- A ház signature pezsgője, a Cuvée Brut tökéletesen bemutatja, mitől lett a Champagne régió világhírű. Mintegy 100-féle alapborból házasítják (különböző évjáratokból és területekről, három szőlőfajtából), mesteri arányérzékkel. Így évről-évre kivételes minőségben és a házra jellemző stílusban készülhet el.
- A pinot noir szőlőfajta dominál benne, amely remek tartást, ugyanakkor eleganciát és intenzív gyümölcsösséget ad a pezsgőnek.
- Pincemesterük, Émilien Boutillat fontos küldetése a fenntartható szőlőművelés. Ennek érdekében rovarirtókat már egyáltalán nem használnak és a tervek szerint a robotizált gyomlálás idéntől feleslegessé teszi a gyomirtók használatát is.
- Ajánlott ételpárosítások: marha vagy lazactatár friss fűszerekkel, pirított szezámmal, sushi és maki, garnéla thai fűszerezéssel, fish&chips, parmezán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.