A főállású Michelin "kóstolók", inspektorok a világ legjobb éttermeit járják, akik igazi szakértők, maguk is dolgoztak szakácsként legalább 10 éven keresztül, és jól ismerik a Michelin csillagos éttermeket. Minden évben meghatározott módszerek és kritériumok szerint választják ki az elismerésre érdemes vendéglátóhelyeket. Elemzik az étel textúráját, a tálalás részleteit, az ízek harmóniáját és a séfek által közvetíteni kívánt érzelmek jelenlétét. Az ún. Michelin-tányér gyakorlatilag a Michelin-csillag előszobájának tekinthető, hiszen sok esetben először egy étterem „Tányér” minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években folyamatosan közelebb kerül az áhított csillag megszerzéséhez.
Idén először a miskolctapolcai Avalon Ristorantéban is felbukkantak a több mint százéves múltra visszatekintő, rangos Michelin Guide kritikusai, akik Michelin-tányér elismerésben részesítették az éttermet. Ez azt jelenti, hogy az Avalon Ristorante bekerült azon 41 vidéki étterem közé, amely a most először megjelenő, teljes, összesen 62 éttermet tartalmazó magyarországi Michelin gasztrokalauzban ajánlást kapott.
A díjazott miskolctapolcai Avalon Ristorante az ötcsillagos szuperior besorolású, 80 szobás Avalon Resort & SPA étterme, amely nem csak a szállóvendégek számára nyújt fantasztikus íz-élményeket, hanem bárkinek, aki betér.
„Különösen büszkék vagyunk a most elnyert Michelin-ajánlásunkra, hiszen mi a „fine-diningnak” egy sajátos értelmezését képviseljük, hiszen nálunk nincs például degusztációs menüsor, minden vendég az étlapunkról választ. Számunkra a „fine-dining” azzal egyenlő, hogy minőségi alapanyagokból készült, ízletes fogásokat fogyaszthatnak vendégeink, miközben elegáns környezetben, jól érzik magukat. Az állandó magas színvonalat úgy kell biztosítanunk napról napra, hogy mi nem csak egy vendéglátóhely vagyunk, hanem egy ötcsillagos szuperior besorolású hotelt kiszolgáló étterem is. Alapvetően mi magas vendég létszám mellett biztosítunk kiváló minőséget és zökkenőmentes szervízt.” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.
Az étterem belsőépítészeti megoldásai a luxust tükrözik, az ízek és a tálalás élményét pedig a csodás erdei környezetben, a Bükk szívében élhetik át a gasztro-rajongók.
Az Avalon Ristorante-ról:
A Miskolctapolcán található Avalon Ristorante olasz étterem 2015. november 27-én nyitotta meg kapuit. A konyha identitását a creative és executive séfek: Szepesi Gábor és Albók Gyula határozzák meg. Az ételek között San Daniele felvágottak, friss bivaly mozzarella, tradicionális olasz tészták, faszénen grillezett japán és ausztrál wagyu bélszínek és új-zélandi báránygerinc is megtalálható, saját cukrászdája pedig országosan is elismert desszertjeivel várja vendégeit. Az Avalon Ristorante nemcsak ételeivel, hanem egyedülálló belsőépítészetével is elkápráztatja az ide betérőket, ennek mi sem lehetne ékesebb bizonyítéka, minthogy 2018-ban elnyerte Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet. Autentikus olasz konyháját pedig már több ízben is jutalmazták: először a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd ezt követően az Olasz Külkereskedelmi Kamara ítélte oda az Ospitalitá Italiana minősítést.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.