Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Laktató, egyszerű étel hétfőre: savanyú káposztás tészta pirított húsos szalonnával

Ha nincs maradék hétvégéről, bizony nehéz helyzetben vagyunk a hétfői ebéddel, vacsorával. Jöjjön most a Vidék íze konyhájából egy nagyon egyszerűen elkészíthető, igazi téli finomság!

A savanyú káposzta az európai konyhák egyik legősibb és legkedveltebb alapanyaga, amely számos tradicionális étel alapja. Hagyományosan a téli hónapokban, amikor kevesebb friss zöldség állt rendelkezésre, a savanyú káposzta fontos szerepet játszott a vitaminpótlásban. Ha mindez nem lenne nyomós ok a fogyasztására, mellette szól még, hogy sokoldalúan felhasználható: készülhet belőle főzelék, leves, töltött vagy rakott étel, de köretként is kiváló. Kellemes, savanykás íze jól passzol a nehezebb húsételekhez.  

Most egy nagyon egyszerű étel receptjét mutatjuk, amit akár már ma ebédre is elkészíthetsz. Íme a savanyú káposztás tészta pirított húsos szalonnával:

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • 1 adag: 650 kcal 
Savanyú káposztás tészta pirított húsos szalonnával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók: 

  • 40 dkg csuszatészta 
  • 40 dkg savanyú káposzta 
  • 1 szál parasztkolbász 
  • 25 dkg húsos kolozsvári szalonna 
  • zsiradék 
  • só 

Elkészítés:

  1. Kifőzzük a tésztát a zacskón található útmutató alapján. Lecsepegtetjük, félretesszük.
  2. Kinyomkodjuk a káposztát, kicsit átvágjuk.
  3. Egy akkora serpenyőben, amelybe majd bele fog férni a tészta is, pici zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt. Kivesszük, félretesszük. A helyére rakjuk a felkockázott szalonnát, kevergetve megpirítjuk. Ezt is kiszedjük. A serpenyőben maradt zsiradékra rárakjuk a savanyú káposztát, és sűrűn megkavarva, kis lángon megpároljuk.
  4. A tésztát rátesszük a megpárolt káposztára, végül hozzákeverjük a ropogósra sütött szalonnát és a kolbászt. 

A savanyú káposzta jótékony hatásai:

  • A savanyítás során probiotikumok (jó baktériumok) alakulnak ki. Ezek támogatják az emésztést, erősítik az immunrendszert, és biztosítják a bélflóra egészségét.
  • Gazdag C-vitaminban, ami segíti az immunrendszer működését, de B-vitaminokat is K-vitamint is bőségesen tartalmaz.
  • Könnyű, mégis laktató, így fogyókúrába is beilleszthető.
  • Elősegíti az emésztést és javítja a bélmozgást.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.