Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Érdekességek

Pofátlanság! Már a palacsinta felezéséért is felárat számolnak fel a Balatonon

Palacsinta
Ha nyáron beülnénk egy étterembe a Balatonon, készüljünk fel rá, hogy a "ketté tálalás" díja is felbukkanhat a számlán.

Egy olvasói levél alapján a Blikk számolt be arról, hogy egy újabb érdekes költségre is fel kell készülnünk a Balatonon. A lap olvasója egy ebédre ült be a balatonfüredi Halászkert étterembe, ahol a desszertet szerette volna megfelezni a párjával, ezért két külön tányérra kérték a palacsintát. A fizetés után vették észre a számlán, hogy a külön tálalásért 300 forintos felárat számoltak fel.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

A lap munkatársai később felkeresték az éttermet, rendeltek egy adag palacsintát kettéosztva, és nekik is felszámolták a 300 forintos költséget. Az étterem vezetőjét kérdezték, pontosan mit jelent ez a felár és miért számolják fel: „Két éve vezettük be, egy másik étteremtől vettük az ötletet. Viszonylag sok vendég kérte korábban is, hogy szedjük ketté az adagokat. Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van. Jelképes összeg ez a 300 forint. Az alapanyag árak miatt készülünk egy 10 százalékos áremelésre, de a ketté tálalás díján nem változtatunk” - mondta a neve elhallgatását kérő étteremvezető.

Az eset kapcsán Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke így nyilatkozott a lapnak: „Valahol terítékdíjat számolnak fel ilyen esetben, hiszen két villa és két tányér kell, de nem ennek a díja a 300 forint, hanem addig ülhetne olyan vendég is az asztalnál, aki nem fél adag palacsintát eszik.” Továbbá hozzátette, megérti, hogy a vendéglősök valahogyan ellensúlyozni akarják az alapanyag- és az energiaár-emeléseket.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.