Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
30 kg nyomonkövethetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budai vendéglátóhelyen, Hepinagyi kft. üzemeltet.

Ehhez a céghez tartoztak A Nagyi palacsintázója étkezdék Budapesten. A Nébih szerint a palacsintázó számos ponton megsértette a jogszabályokban előírt élelmiszer-biztonsági és higiéniai követelményeket, az viszont nem derül ki, hogy pontosan melyik budai egységről van szó.

A június közepén tartott ellenőrzés során Nébih szakemberei az üzletben erősen szennyezett berendezéseket találtak és koszos helyiségeket találtak. A kötelezően előírt HACCP rendszert nem működtették, az ételkészítési technológia nem volt biztonságos, továbbá a takarítási utasítás sem volt megfelelő. A személyzet élelmiszerbiztonsági oktatásáról szintén nem tudtak igazoló dokumentumot bemutatni.

Az üzlet szemmel láthatóan régóta takarítatlan helyiségeiben a hűtő- és fagyasztó berendezéseket jeges, szennyezett és rozsdás állapotban, több esetben belső világítás nélkül használták. A hűtőkben fedetlenül tárolták egymás mellett a túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a sertéspörköltet, esetenként az ételek előkészítéséhez használt kanállal együtt. A tálalópulton szintén fedetlenül, szennyeződésnek kitéve kínálták a kakaóport, diót, mézet és mogyorókrémet.

Az ellenőrök 30 kilogramm jelöletlen, nyomon követhetetlen készételt különítettek el, egyúttal elrendelték annak élelmiszer-hulladékként történő megsemmisítését. A helyszínen tapasztalt súlyos, a fogyasztók egészségét veszélyeztető hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az étterem ételkészítő és –forgalmazó tevékenységét.

A vendéglátóhely ételkészítő tevékenységét akkor folytathatja, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, a másik üzletben előre megsütött palacsinta készítésére épített technológiát biztonságossá tették, a HACCP-rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a NÉBIH szakembereinek bemutatták.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

Forrás: Nébih

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.