Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Érdekességek

Bocuse d'Or 2023: Így néztek ki a magyar csapat döntős ételei

Minden csapat befejezte a főzést és kitálalt a Bocuse d'Or világdöntőjének második napján. A Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával - mutatunk néhány képet, hogyan sikerült a gyerekmenü és a tányértéma a Széll Tamás mentorálta csapatnak.

A tálalást, és az első falatokat követően a zsűri tagjai elégedettek voltak a magyar ételekkel. A gyermekmenü fogásainál külön kiemelték, hogy értékelik a kreativitást és a játékosságot, amit a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis belevitt az ételekbe - írta a Bocuse d'Or Lyonban zajló világdöntőjéről a vg.hu.

A Széll Tamás vezette magyar team ma reggel 8:13-kor kezdett főzni. A Bocuse d’Or lyoni döntőjén, a szokott módon, két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.

A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.

A magyar csapat ételei:

Tükörtojás gombával, savanyúsággal, citromos kakukkfűvel és krémes tojássárgájával, mártás érlelt magyar sajttal, sütőtökkel és tökmagolajjal:

Rózsa savanyított gyökérzöldségekből, folyékony burgonyával, aromás fűszernövényekkel és érlelt sajttal:

Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó:

Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel:


Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel, és szezonális zöldségekből készített raguval:

Tokaji borzselé céklával, puha hagyma fekete borssal és kakukkfűvel ízesítve, és ropogós Jeruzsálemi articsóka:

Még több fotó a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik és Széll Tamás vezette csapat műalkotásairól itt:

A táltéma és a gyerekmenü készítéséről és tálalásáról a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Insta Storyjában találtok 24 órán át elérhető, szuperizgalmas videókat!

Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.

(Borítókép: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Instagram oldala)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.