A tálalást, és az első falatokat követően a zsűri tagjai elégedettek voltak a magyar ételekkel. A gyermekmenü fogásainál külön kiemelték, hogy értékelik a kreativitást és a játékosságot, amit a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis belevitt az ételekbe - írta a Bocuse d'Or Lyonban zajló világdöntőjéről a vg.hu.
A Széll Tamás vezette magyar team ma reggel 8:13-kor kezdett főzni. A Bocuse d’Or lyoni döntőjén, a szokott módon, két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.
A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.
A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.
Tükörtojás gombával, savanyúsággal, citromos kakukkfűvel és krémes tojássárgájával, mártás érlelt magyar sajttal, sütőtökkel és tökmagolajjal:
Rózsa savanyított gyökérzöldségekből, folyékony burgonyával, aromás fűszernövényekkel és érlelt sajttal:
Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó:
Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel:
Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel, és szezonális zöldségekből készített raguval:
Tokaji borzselé céklával, puha hagyma fekete borssal és kakukkfűvel ízesítve, és ropogós Jeruzsálemi articsóka:
Még több fotó a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik és Széll Tamás vezette csapat műalkotásairól itt:
A táltéma és a gyerekmenü készítéséről és tálalásáról a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Insta Storyjában találtok 24 órán át elérhető, szuperizgalmas videókat!
Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.
(Borítókép: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Instagram oldala)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.