Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Érdekességek

Bocuse d'Or 2023: Így startolt a magyar csapat Széll Tamással és Dalnoki Bencével

A Bocuse D'or idei lyoni világdöntőjén ma reggel 8:13-kor startolt el a magyar csapat. Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis csapata, Széll Tamás vezetésével délután háromnegyed kettőig kell, hogy elkészüljön a két fogással.

Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, a magyar csapat, Széll Tamás és Dalnoki Bence vezetésével, igen jó időpontban, a második versenynapon, azaz ma reggel 8:13-kor kezdte főzést.

KÖTELEZŐ ALAPANYAGOK ÉS TÉMÁK

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.

A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.

A gyerekmenü "hideg tökleves, petrezselymes sütőtökkel töltött uborka, zabkrém-habbal, füstölt olajban pácolt tormával és borsóval".

Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.