Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Érdekességek

Bocuse d’Or: Hatalmas siker, dobogós a magyar csapat Lyonban!

Bocuse d’Or: Hatalmas siker, dobogós a magyar csapat Lyonban!
Véget ért az idei Bocuse d’Or Lyonban, ahol a Széll Tamás által mentorált Dalnoki Bence séf és kuktája, Nyikos Patrik a harmadik helyezést érték el. Hazánk nem túl régen vesz részt Bocuse d’Or versenyeken, de már így is számos elismerést tudhatunk magunkénak.

A lyoni szakácsverseny világdöntőjének második napján a Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával. Idén a halételnek ördöghalból kellett készülnie, a főfogásnak pedig egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben a tök és a tojás dominált.

A zsűri tagjai a tálalást követően elégedettek voltak a magyarok menüsorával, a gyermekmenünél külön értékelték a kreativitást és a játékosságot, amit a végeredmény is jól tükröz. Magyarország a 2023-as Bocuse d’Or lyoni fináléjában a szekemberek döntése alapján a harmadik helyezést érte. A duó egyébként ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi selejtezőjén, így sokat vártak a mostani lyoni döntőtől is, nem hiába. A dobogó második fokát Norvégia, az elsőt pedig Dánia szerezte meg.

A megmérettetés legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat Norvégia kapta, a legjobb tál Svédországé, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett. Első alkalommal adták át a társadalmi elkötelezettség díjat, amelyet a mexikói csapat nyert el, és szintén először volt a versenynek gyermekzsűrije, amely Japánnak ítélte különdíját.

A következő fogásokat készítette a magyar csapat

- Tükörtojás gombával, savanyúsággal, citromos kakukkfűvel és krémes tojássárgájával, mártás érlelt magyar sajttal, sütőtökkel és tökmagolajjal:

- Rózsa savanyított gyökérzöldségekből, folyékony burgonyával, aromás fűszernövényekkel és érlelt sajttal:

- Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó:

- Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel:

- Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel, és szezonális zöldségekből készített raguval:

- Tokaji borzselé céklával, puha hagyma fekete borssal és kakukkfűvel ízesítve, és ropogós Jeruzsálemi articsóka:


Bodítókép: Bocuse d’Or Facebook

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.