Avokádókrém recept
Avokádókrém
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

Bódi Margó: én csak hagyományos roma ételeket főzök

Több mint tíz év kihagyás után újra főzni láthatjuk a képernyőn Bódi Margót, aki most is autentikus roma receptekkel kápráztat el minket. Más a helyszín, újak a receptek, de a főzés ugyanúgy öröm, és a Bódi család vendégszeretete sem változott.

Margó elárulta, hogy örömmel mondott igent a gasztrokaland folytatására, hiszen kamerán kívül is sokat és szívesen főz. Mint mondja, mindig hagyományos ételekkel kényezteti a családját, az új, divatos ételeket meghagyja a fiataloknak – bár ha külföldön jár Gusztival, csak helyi specialitásokat esznek.

Ágival, aki 46 éve a sógornője, a mai napig szeretnek közösen főzni, és hogy mekkora az összhang, azt mi is láthatjuk, hiszen együtt ragadnak fakanalat az október 21-én induló Bódi Margó ízvilága új részeiben.

Margó és sógornője, Ági jó hangulatban dolgoztak / Fotó: TV Paprika
Margó és sógornője, Ági jó hangulatban dolgoztak / Fotó: TV Paprika

Terítéken a legfinomabb cigány ételek

„Nálunk nagy a család, az ünnepeken sokan gyűlünk össze. Ágival még mindig tartjuk azt a jó szokásunkat – ha itthon vannak nyaranta –, hogy egymást segítve hagyományos roma ételeket sütünk-főzünk a családnak. Azt vallom, hogy a családnál nincs fontosabb az életben” – többek között ezzel az idézettel indul a sorozat, amelyben a legfinomabb cigány ételek receptjeit osztják meg Margóék. Megtanulhatjuk elkészíteni a lármás tyúkpörköltet tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával, a marhahúsos babgulyást csipetkével, a luxus bodagot, vagy kemencében sült egész bárányt. Igazi autentikus roma receptek ezek, amiket Margóékat követve mi is a családunk asztalára varázsolhatunk.

Az összeszokott páros autentikus cigány ételeket főzött / Fotó: TV Paprika
Az összeszokott páros autentikus cigány ételeket főzött / Fotó: TV Paprika

Új élet, hagyományos ízek

Az már az előző évadból is kiderült, hogy Margó kiváló vendéglátó és remek szakács; akkor a család kedvenceit készítették el sógornője segítségével. A nagyecsedi konyhában friss és házi alapanyagokból készültek az ételek, a tojástól a húsokig, a zöldségektől a friss fűszerekig. Főzés közben előkerült néhány, az adott étellel kapcsolatos történet, és az autentikus ízek és vidám hangulat mellett a műsorban néhány tradicionális roma szokással is megismerkedhettek a nézők.

Az azóta eltelt 13 év alatt a gyerekek felnőttek és a Bódi család ma már Budapesten él. Az új sorozat ezt az új életet mutatja be sok-sok nevetéssel, zenével és kedvenc fogásokkal fűszerezve, és ahogy az első évadban, most is előkerül egy-két érdekes sztori, továbbra is igazi roma életstílussal körítve.

A recepteken kívül bepillantást nyerhetünk Margóék hétköznapjaiba, és virtuálisan helyet foglalhatunk a roskadásig megterített asztaluknál, ahol a család tagjai mellett ismert vendégeik is feltűnnek, mint például Emilio vagy Papp Gergely.

Bodag, bokoli, cigány kenyér

Margó megkínált bennünket az általa sütött cigány kenyérrel, aminek nemrég a Facebookján is megosztotta a receptjét, no és a történetét.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • só, víz

Elkészítése:

  1. A megszitált lisztet beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a sütőport. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Jól kigyúrjuk.
  2. Megfogjuk a tésztát, kifordítjuk, megkenjük egy kanál zsírral, majd visszafordítjuk, újra összegyúrjuk. Ezt a műveletet újra megismételjük, majd jól összegyúrjuk, és kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és kézzel a tepsi formájára alakítjuk, hogy teljesen kitöltse. Késsel négyzeteket vágunk a nyers tésztába, mert így könnyebb lesz a megsült tésztát darabokra tördelni.
  3. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha érdekel, hogy mitől más a luxus bodag, nézd a Bódi Margó ízvilága című sorozatot október 21-től szombatonként és vasárnaponként 10 órakor.

(Nyitókép: TV Paprika, Perger Viktória)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.