Margó elárulta, hogy örömmel mondott igent a gasztrokaland folytatására, hiszen kamerán kívül is sokat és szívesen főz. Mint mondja, mindig hagyományos ételekkel kényezteti a családját, az új, divatos ételeket meghagyja a fiataloknak – bár ha külföldön jár Gusztival, csak helyi specialitásokat esznek.
Ágival, aki 46 éve a sógornője, a mai napig szeretnek közösen főzni, és hogy mekkora az összhang, azt mi is láthatjuk, hiszen együtt ragadnak fakanalat az október 21-én induló Bódi Margó ízvilága új részeiben.
„Nálunk nagy a család, az ünnepeken sokan gyűlünk össze. Ágival még mindig tartjuk azt a jó szokásunkat – ha itthon vannak nyaranta –, hogy egymást segítve hagyományos roma ételeket sütünk-főzünk a családnak. Azt vallom, hogy a családnál nincs fontosabb az életben” – többek között ezzel az idézettel indul a sorozat, amelyben a legfinomabb cigány ételek receptjeit osztják meg Margóék. Megtanulhatjuk elkészíteni a lármás tyúkpörköltet tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával, a marhahúsos babgulyást csipetkével, a luxus bodagot, vagy kemencében sült egész bárányt. Igazi autentikus roma receptek ezek, amiket Margóékat követve mi is a családunk asztalára varázsolhatunk.
Az már az előző évadból is kiderült, hogy Margó kiváló vendéglátó és remek szakács; akkor a család kedvenceit készítették el sógornője segítségével. A nagyecsedi konyhában friss és házi alapanyagokból készültek az ételek, a tojástól a húsokig, a zöldségektől a friss fűszerekig. Főzés közben előkerült néhány, az adott étellel kapcsolatos történet, és az autentikus ízek és vidám hangulat mellett a műsorban néhány tradicionális roma szokással is megismerkedhettek a nézők.
Az azóta eltelt 13 év alatt a gyerekek felnőttek és a Bódi család ma már Budapesten él. Az új sorozat ezt az új életet mutatja be sok-sok nevetéssel, zenével és kedvenc fogásokkal fűszerezve, és ahogy az első évadban, most is előkerül egy-két érdekes sztori, továbbra is igazi roma életstílussal körítve.
A recepteken kívül bepillantást nyerhetünk Margóék hétköznapjaiba, és virtuálisan helyet foglalhatunk a roskadásig megterített asztaluknál, ahol a család tagjai mellett ismert vendégeik is feltűnnek, mint például Emilio vagy Papp Gergely.
Margó megkínált bennünket az általa sütött cigány kenyérrel, aminek nemrég a Facebookján is megosztotta a receptjét, no és a történetét.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha érdekel, hogy mitől más a luxus bodag, nézd a Bódi Margó ízvilága című sorozatot október 21-től szombatonként és vasárnaponként 10 órakor.
(Nyitókép: TV Paprika, Perger Viktória)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.