Május 16-án a Várkert Bazárban gyűlt össze a magyar gasztronómia és vendéglátás elitje az Audi-Dining Guide gálán, ahol kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat. Az év séfje, az év koktélbárja, az év cukrásza, valamint az életműdíj mellett, a legnagyobb érdeklődés a TOP10-es étteremlistát övezte. A Dining Guide TOP100 Étteremkalauzba idén végül 10+2 éttermet emeltek ki a legjobbak közül. Az év étterme pedig Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour étterem lett.
A Konyhafőnök főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A Rumour, a budapesti éttermi élet első, a séf személyére építő, őt a központba helyező étterme, amely nem csak a vendég gasztronómiai érzékeire kíván hatással lenni. A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztrószínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg.
Szakmai és magánéleti sikerek
Rácz Jenő számára tehát fantasztikusan alakul a 2022-es év mind a szakmai, mind a magánéletében. A Michelin-csillagos séf tévéskarrierje töretlen, étterme megkapta a legrangosabb hazai díjat, áprilisban pedig felesége, Rácz-Gyuricza Dóra életet adott első gyermeküknek Kamillának.
A 2022-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Audi - Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak:
Dining Guide Fenntarthatósági Díj / Pajta
Dining Guide Az Év Cocktail Bárja / Black Swan Budapest
Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye / Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize / Déryné
Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja / Felix Kitchen & Bar
Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége / Pallag Dávid (Rutin)
Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye / magyar Bocuse d’Or csapat
Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája / Mák Restaurant
Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme / Szaletly Vendéglő és Kert
Dining Guide-Audi Életműdíj / Pintér Katalin
Dining Guide-Master Good az Év Séfje / Wolfgang Puck
Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
TOP10+2 Étterem:
Rumour by Rácz Jenő
Platán Gourmet Étterem
Essência Restaurant - Tiago & Éva
Salt Budapest
Pasztell
Borkonyha Étterem
Babel Budapest
Arany Kaviár
Costes Restaurant
42 Restaurant & Bar
Costes Downtown
Laurel Budapest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.