Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A magyar gasztronómia egyik meghatározó, a nagy nyilvánosság előtt talán kevéssé ismert alakja volt dr. Kovács Mihályné Szécsi Valéria, aki öt évtizedes pályafutása alatt emberek százainak tanította meg a szakma alapjait és szeretetét.

Szécsi Valéria pályája kezdetétől folyamatosan képezte magát, még akkor is, amikor már a jövő nemzedékét tanította. A nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára, szakoktatója és gyakorlati oktatásvezetője lett, ez a munkakapcsolat pedig 1973-tól élete végéig tartott. Számtalan, a szakmában később nevet szerző ember tanult nála, akik a nemzetközi porondon is megállták a helyüket.

Elhunyt Szécsi Valéria /Fotó: szon.hu
Elhunyt Szécsi Valéria /Fotó: szon.hu

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége és Mesterbizottsága a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért a Gasztronómia Követe díjjal és életműdíjjal jutalmazta. Dr. Kovács Mihályné Szécsi Valéria diákjait, sőt kollégáit is arra ösztönözte, hogy versenyezzenek. Az általa vezetett egyik csapat például bronzérmet szerzett az 1999-es baseli Kulináris Olimpián. Valéria nemcsak tanított, hanem aktívan dolgozott is a szakmájáért. Volt szakmai szervezet és bizottság elnöke is.

Az új ismeretek szerzésének, átadásának örökös rabja volt, számos szakmai anyagot gyűjtött és gondozott. Több témakörben szakmai továbbképzések megálmodója és koordinátora volt. Egyedülállóan az országban, felejthetetlen, magas színvonalú megyei Mestervacsorák szervezése fűződik a nevéhez. Szívesen fotózott: nem múlhatott el úgy gasztronómiai esemény, hogy ne örökítette volna meg az utókor számára – olvasható a szon.hu-n megjelent nekrológban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.