Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
A magyar gasztronómia egyik meghatározó, a nagy nyilvánosság előtt talán kevéssé ismert alakja volt dr. Kovács Mihályné Szécsi Valéria, aki öt évtizedes pályafutása alatt emberek százainak tanította meg a szakma alapjait és szeretetét.

Szécsi Valéria pályája kezdetétől folyamatosan képezte magát, még akkor is, amikor már a jövő nemzedékét tanította. A nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára, szakoktatója és gyakorlati oktatásvezetője lett, ez a munkakapcsolat pedig 1973-tól élete végéig tartott. Számtalan, a szakmában később nevet szerző ember tanult nála, akik a nemzetközi porondon is megállták a helyüket.

Elhunyt Szécsi Valéria /Fotó: szon.hu
Elhunyt Szécsi Valéria /Fotó: szon.hu

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége és Mesterbizottsága a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért a Gasztronómia Követe díjjal és életműdíjjal jutalmazta. Dr. Kovács Mihályné Szécsi Valéria diákjait, sőt kollégáit is arra ösztönözte, hogy versenyezzenek. Az általa vezetett egyik csapat például bronzérmet szerzett az 1999-es baseli Kulináris Olimpián. Valéria nemcsak tanított, hanem aktívan dolgozott is a szakmájáért. Volt szakmai szervezet és bizottság elnöke is.

Az új ismeretek szerzésének, átadásának örökös rabja volt, számos szakmai anyagot gyűjtött és gondozott. Több témakörben szakmai továbbképzések megálmodója és koordinátora volt. Egyedülállóan az országban, felejthetetlen, magas színvonalú megyei Mestervacsorák szervezése fűződik a nevéhez. Szívesen fotózott: nem múlhatott el úgy gasztronómiai esemény, hogy ne örökítette volna meg az utókor számára – olvasható a szon.hu-n megjelent nekrológban.

Borítókép: Shutterstock

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.