Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Érdekességek

Erdélyben jártunk: A strandról hódította meg az országot Irma néni kürtőskalácsa

Irma néni és a Lehel kürtősház
A Mindmegette stábja erdélyi gasztrotúrájának következő állomása Székelylengyelfalva. Itt található ugyanis a Vitéz Kürtős szülői háza, ahol Bálint Irma nénivel, a Lehel Kürtősház alapítójával beszélgettünk.

A kétnapos erdélyi körúton nemcsak a hamisítatlan erdélyi vendégszeretetből kaptunk egy jó nagy adaggal, de megcsodálhattuk a meseszép, zöldellő tájakat és magunkba szívhattuk a tiszta, vidéki levegőt is. Házigazdáink az idén húszéves Vitéz Kürtős társalapítója, Bálint Gáspár szülei voltak, így kézenfekvő volt, hogy kifaggassuk Irma nénit is arról, mégis honnan indult a Lehel Kürtősház mint vállalkozás, na meg arra kerestük a választ, mi a titka ennek az ízig-vérig hungarikumnak.

Maradjatok velünk, hiszen erdélyi kalandunk itt nem ért véget, a következő rész gerincét majd a pityókás kenyér adja. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen az igazi székely konyha és a határokat nem ismerő vendégszeretet, ajánljuk figyelmetekbe videósorozatunk előző epizódját, amiben egy fantasztikus kulináris élménnyel lettünk gazdagabbak.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.