A napcsókolta bőrt még mindig az egészséggel párosítják, pedig ismert, hogy milyen veszélyeket rejt a napozás. A barna bőr azonban szép és szexi: ha te is erre vágysz, ne aszalódj órákig a napon, inkább fogyassz magas béta-karotin tartalmú ételeket, amik serkentik a bőr pigmentációját és megszínezik a bőrödet. És hogy melyek ezek? Mutatjuk!
Ha napozás és táplálkozás, akkor első a sárgarépa, hiszen kiemelkedően magas a béta-karotin tartalma. Nyaralás előtt rágcsálj el napi 3-4 négy répát, így felkészíted a bőröd a napozásra. Nem kell túlzásba esni: ennyi pont elég lesz a kellemes színárnyalathoz.
A paradicsom sok-sok karotinoidot tartalmaz, amitől a bőröd természetesen "meleg", ragyogó árnyalatú lesz. Egy tanulmány szerint ráadásul a kísérletben résztvevők 75%-ának jobban tetszett a karotinoidok által biztosított arcpír, mint a napbarnított, bronzos arc. Szóval ha meguntad a napozást, jöhet a paradicsom!
Talán nem is gondoltad volna, de a kaliforniai paprikában is rengeteg a béta-karotin, így ha sokat falatozol belőle, akkor nem kell attól tartanod, hogy sápadt leszel a nyáron.
Ez a gyümölcs rengeteg C-vitamint, béta-karotint, valamint alfa-hidroxi-savat is tartalmaz, ami a ránctalanító krémek egyik fontos összetevője. Így a barack nem csak extra színt ad a bőrödnek, hanem fiatalítja is azt.
Ez a trópusi gyümölcs nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a kollagén képződés folyamatában, így a bőrt sugárzóvá és fiatalosabbá teszik.
Az édesburgonya - akárcsak a sárgarépa - csak úgy hemzseg a béta-karotintól. Szóval ha rendszeresen fogyasztod, az a bőröd színén is garantáltan meg fog látszani!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.