15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Érdekességek

Ezért okoz függőséget a mekis krumpli!

Az orrod után haladva becsábulsz a gyorsétterembe, rendelsz egy kis krumplit, majd az ínycsiklandó illat, a ropogós textúra és a sós íz arra csábít, hogy rendelj még egyet. Egy nagyobbat! A kérdés az, hogy miért ilyen nehéz leállni ezekkel a krumplikkal? A választ az összetevőkben kell keresnünk!

A McDonald's-ban készült sült krumpli sajnos több, mint egy átlagos burgonya kisütve. Számos anyaggal dúsítják, többek közt növényi olajokkal (canola olaj, kukoricaolaj, szójaolaj, hidrogénezett szójaolaj, marhahús ízaroma), glükózzal, és sok más, az avatatlan szemeknek ismeretlen adalékkal - írja az Eatthis.com.

Érdekes, hogy az, ami a szenvedélybetegséget kiváltja, éppen a marhahús ízaroma. Az ebben lévő savanykás ízt a hidrolizált búzából és hidrolizált tejből nyerik. Noha a búza és a tej nem ártalmas összetevő (hacsak nem vagy érzékeny rájuk), a hidrolizálással - ami ebben az esetben hő és vegyianyagok segítségével zajló élelmiszerbontás - olyan ízfokozó anyagokat nyernek ki, melyek ártalmasak az egészségünkre.


A súlygyarapodás és a furcsa allergiás reakciók mellett étvágygerjszető hatással rendelekeznek, így akarva-akaratlanul még többet akarsz majd fogyasztani az amúgy sem egészséges ételből. Egy tanulmány kimutatta, ha a laboratóriumi egereknek nátrium-glutamátot (ízfokozót) adnak, azok 40%-al növelik a táplálékbevitelüket.

Ezeket tudva, javasoljuk, ha mégis elengedhetetlen vágyat érzel a sült krumpli fogyasztására, válassz olyat, amiről tudod, hogy kevésbé egészségtelen, eseteleg készíts otthon, házilag!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.