Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Az orrod után haladva becsábulsz a gyorsétterembe, rendelsz egy kis krumplit, majd az ínycsiklandó illat, a ropogós textúra és a sós íz arra csábít, hogy rendelj még egyet. Egy nagyobbat! A kérdés az, hogy miért ilyen nehéz leállni ezekkel a krumplikkal? A választ az összetevőkben kell keresnünk!

A McDonald's-ban készült sült krumpli sajnos több, mint egy átlagos burgonya kisütve. Számos anyaggal dúsítják, többek közt növényi olajokkal (canola olaj, kukoricaolaj, szójaolaj, hidrogénezett szójaolaj, marhahús ízaroma), glükózzal, és sok más, az avatatlan szemeknek ismeretlen adalékkal - írja az Eatthis.com.

Érdekes, hogy az, ami a szenvedélybetegséget kiváltja, éppen a marhahús ízaroma. Az ebben lévő savanykás ízt a hidrolizált búzából és hidrolizált tejből nyerik. Noha a búza és a tej nem ártalmas összetevő (hacsak nem vagy érzékeny rájuk), a hidrolizálással - ami ebben az esetben hő és vegyianyagok segítségével zajló élelmiszerbontás - olyan ízfokozó anyagokat nyernek ki, melyek ártalmasak az egészségünkre.


A súlygyarapodás és a furcsa allergiás reakciók mellett étvágygerjszető hatással rendelekeznek, így akarva-akaratlanul még többet akarsz majd fogyasztani az amúgy sem egészséges ételből. Egy tanulmány kimutatta, ha a laboratóriumi egereknek nátrium-glutamátot (ízfokozót) adnak, azok 40%-al növelik a táplálékbevitelüket.

Ezeket tudva, javasoljuk, ha mégis elengedhetetlen vágyat érzel a sült krumpli fogyasztására, válassz olyat, amiről tudod, hogy kevésbé egészségtelen, eseteleg készíts otthon, házilag!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.