Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Az orrod után haladva becsábulsz a gyorsétterembe, rendelsz egy kis krumplit, majd az ínycsiklandó illat, a ropogós textúra és a sós íz arra csábít, hogy rendelj még egyet. Egy nagyobbat! A kérdés az, hogy miért ilyen nehéz leállni ezekkel a krumplikkal? A választ az összetevőkben kell keresnünk!

A McDonald's-ban készült sült krumpli sajnos több, mint egy átlagos burgonya kisütve. Számos anyaggal dúsítják, többek közt növényi olajokkal (canola olaj, kukoricaolaj, szójaolaj, hidrogénezett szójaolaj, marhahús ízaroma), glükózzal, és sok más, az avatatlan szemeknek ismeretlen adalékkal - írja az Eatthis.com.

Érdekes, hogy az, ami a szenvedélybetegséget kiváltja, éppen a marhahús ízaroma. Az ebben lévő savanykás ízt a hidrolizált búzából és hidrolizált tejből nyerik. Noha a búza és a tej nem ártalmas összetevő (hacsak nem vagy érzékeny rájuk), a hidrolizálással - ami ebben az esetben hő és vegyianyagok segítségével zajló élelmiszerbontás - olyan ízfokozó anyagokat nyernek ki, melyek ártalmasak az egészségünkre.


A súlygyarapodás és a furcsa allergiás reakciók mellett étvágygerjszető hatással rendelekeznek, így akarva-akaratlanul még többet akarsz majd fogyasztani az amúgy sem egészséges ételből. Egy tanulmány kimutatta, ha a laboratóriumi egereknek nátrium-glutamátot (ízfokozót) adnak, azok 40%-al növelik a táplálékbevitelüket.

Ezeket tudva, javasoljuk, ha mégis elengedhetetlen vágyat érzel a sült krumpli fogyasztására, válassz olyat, amiről tudod, hogy kevésbé egészségtelen, eseteleg készíts otthon, házilag!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.