A győri Bécsi kávéház például kénytelen drágábban adni a süteményeket és a fagylaltot, amit azzal indokolnak, hogy megemelkedtek a költségeik, illetve szeretnék növelni a dolgozóik fizetését is – derül ki a Kisalföld körképéből.
Bint Dóra, a győri Bécsi kávéház tulajdonosa így fogalmazott: „Bár a törzsvendégeink visszajárnak, már nem naponta, csak hetente egyszer, és akkor sem három gombóc fagylaltot vesznek, csak egyet vagy kettőt. Számítok forgalomcsökkenésre, de bízom benne, hogy a hamarosan negyvenedik évét betöltő kávéház sikeresen veszi a nehézségeket is.”
„Nem gondoljuk, hogy a forgalmunkban változás lenne, bízunk benne, hogy idén nyáron is roskadásig lesz az utca. Az biztos, hogy felkészültebbek leszünk – nyilatkozta Horváth Norbert, a szintén győri Édes’N cukrászda tulajdonosa. Az új tulajdonos, Pápainé Domokos Kiara pedig kiemelte: továbbra is odafigyelnek az ár-érték arányra. A süteményeik nem kerülnek majd 1200 forintnál többe.
Fagylaltot március 1-jétől árulnak majd, kezdetben a tavalyi 550 forintos áron, ez később fog emelkedni 600–650 forintra.
„Egy éve emeltem utoljára árakat, ami a nyersanyagok árának növekedése miatt vált szükségessé. Sajnos azóta tovább drágult a liszt, a tej, az olaj és egyéb szükséges termékek, viszont a sütemények, torták árában ezt nem tudjuk érvényesíteni, mert elvesztenénk a vásárlókat” – hangsúlyozta Tukovics Antal cukrász, aki szerint egyébként is jelentősen átalakultak a fogyasztói szokások.
Borítókép: Northfoto
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.