Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Érdekességek

Rossz hír a fagyirajongóknak: nyáron akár 650 forintba is kerülhet egy gombóc

fagyi / Fotó: Northfoto
Sajnos jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a cukrászdák kénytelenek árat emelni, hiszen drágábbak lettek az alapanyagok, például a vaj, a tej és a csokoládé.

A győri Bécsi kávéház például kénytelen drágábban adni a süteményeket és a fagylaltot, amit azzal indokolnak, hogy megemelkedtek a költségeik, illetve szeretnék növelni a dolgozóik fizetését is – derül ki a Kisalföld körképéből.

Nyáron akár 650 forint is lehet egy gombóc fagyi / Fotó: Northfoto
Nyáron akár 650 forint is lehet egy gombóc fagyi / Fotó: Northfoto

Kevesebb fagyi fogy

Bint Dóra, a győri Bécsi kávéház tulajdonosa így fogalmazott: „Bár a törzsvendégeink visszajárnak, már nem naponta, csak hetente egyszer, és akkor sem három gombóc fagylaltot vesznek, csak egyet vagy kettőt. Számítok forgalomcsökkenésre, de bízom benne, hogy a hamarosan negyvenedik évét betöltő kávéház sikeresen veszi a nehézségeket is.”

Idén is nagy forgalomra számítanak

„Nem gondoljuk, hogy a forgalmunkban változás lenne, bízunk benne, hogy idén nyáron is roskadásig lesz az utca. Az biztos, hogy felkészültebbek leszünk – nyilatkozta Horváth Norbert, a szintén győri Édes’N cukrászda tulajdonosa. Az új tulajdonos, Pápai­né Domokos Kiara pedig kiemelte: továbbra is odafigyelnek az ár-érték arányra. A süteményeik nem kerülnek majd 1200 forintnál többe.

Fagylaltot március 1-jétől árulnak majd, kezdetben a tavalyi 550 forintos áron, ez később fog emelkedni 600–650 forintra.

Sok minden megváltozott

„Egy éve emeltem utoljára árakat, ami a nyersanyagok árának növekedése miatt vált szükségessé. Sajnos azóta tovább drágult a liszt, a tej, az olaj és egyéb szükséges termékek, viszont a sütemények, torták árában ezt nem tudjuk érvényesíteni, mert elvesztenénk a vásárlókat” – hangsúlyozta Tukovics Antal cukrász, aki szerint egyébként is jelentősen átalakultak a fogyasztói szokások.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.