Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Érdekességek

Gáspár Bea répatortamuffinját ne hagyd ki húsvétkor – mutatjuk a receptet!

Gáspár Bea
Gáspár Bea nemrégiben a méltán híres répatortamuffinjának receptjét osztotta meg Instagram-oldalán. Ha valami igazán finomat szeretnél, próbáld ki te is ezt a receptet, és meglátod: a vendégek imádni fogják!

Gáspár Bea süteményeit nem kell bemutatni: a Mindmegette olvasói tudják, hogy akár a karácsonyi zserbóról, akár a húsvéti répatortáról van szó, mindig finom lesz a végeredmény! A tavaszi Konyhakiállításon Bea asszony is fellépett, és egy tőle megszokott show keretében a nálunk megsütött extra krémes répatortájának muffin változatát készítette el.

Íme, a recept, amit mindenképpen próbálj ki!

Hozzávalók Gáspár Bea répatortamuffinjához:

A tésztához:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 10 dkg dió
  • 30 dkg barna cukor
  • 20 dkg étolaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 28 dkg liszt (BL 55-ös)
  • 4 db tojás
  • 10 dkg (1 tábla) fehér csoki

A krémhez:

  • 40 dkg fehér csoki
  • 50 dkg édes habtejszín (pl. rózsaszín hulala)
  • 50 dkg mascarpone

Elkészítése:

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A barna cukrot az olajjal egy robotgép segítségével fehéredésig keverjük, majd beleütjük a négy tojást, és ezzel habosra keverjük.
  4. Egy nagy keverőtálban összekeverjük az alapanyagokat, a reszelt répát, a reszelt narancshéjat, a diót, a fahéjat és a száraz anyagokat, a lisztet és a sütőport, valamint a csipet sót.
  5. Ebbe a mixbe kerül bele a tojásos egyveleg, és az olvasztott fehér csokoládé.
  6. Ezt is jól összekeverjük, majd kiadagoljuk a muffinformába. Ha tortát szeretnék sütni, akkor egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a tésztakeveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha muffint sütünk, akkor kb. félóra, de sütőfüggő, a tortának viszont kell kb. egy óra.
  7. A krém hozzávalóit egy elektromos habverővel szépen felverjük. A csokit természetesen megolvasztjuk hozzá, és úgy keverjük bele, majd a muffinok tetejére kenjük.

Itt pedig megnézhetitek, hogyan készül Bea répatortája – lépsről lépésre!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.