Gáspár Bea süteményeit nem kell bemutatni: a Mindmegette olvasói tudják, hogy akár a karácsonyi zserbóról, akár a húsvéti répatortáról van szó, mindig finom lesz a végeredmény! A tavaszi Konyhakiállításon Bea asszony is fellépett, és egy tőle megszokott show keretében a nálunk megsütött extra krémes répatortájának muffin változatát készítette el.
Íme, a recept, amit mindenképpen próbálj ki!
Hozzávalók Gáspár Bea répatortamuffinjához:
A tésztához:
- 50 dkg sárgarépa
- 10 dkg dió
- 30 dkg barna cukor
- 20 dkg étolaj
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 28 dkg liszt (BL 55-ös)
- 4 db tojás
- 10 dkg (1 tábla) fehér csoki
A krémhez:
- 40 dkg fehér csoki
- 50 dkg édes habtejszín (pl. rózsaszín hulala)
- 50 dkg mascarpone
Elkészítése:
- A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
- A diót durvára daráljuk.
- A barna cukrot az olajjal egy robotgép segítségével fehéredésig keverjük, majd beleütjük a négy tojást, és ezzel habosra keverjük.
- Egy nagy keverőtálban összekeverjük az alapanyagokat, a reszelt répát, a reszelt narancshéjat, a diót, a fahéjat és a száraz anyagokat, a lisztet és a sütőport, valamint a csipet sót.
- Ebbe a mixbe kerül bele a tojásos egyveleg, és az olvasztott fehér csokoládé.
- Ezt is jól összekeverjük, majd kiadagoljuk a muffinformába. Ha tortát szeretnék sütni, akkor egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a tésztakeveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha muffint sütünk, akkor kb. félóra, de sütőfüggő, a tortának viszont kell kb. egy óra.
- A krém hozzávalóit egy elektromos habverővel szépen felverjük. A csokit természetesen megolvasztjuk hozzá, és úgy keverjük bele, majd a muffinok tetejére kenjük.
Itt pedig megnézhetitek, hogyan készül Bea répatortája – lépsről lépésre!