Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Érdekességek

Gáspár Bea répatortamuffinját ne hagyd ki húsvétkor – mutatjuk a receptet!

Gáspár Bea
Gáspár Bea nemrégiben a méltán híres répatortamuffinjának receptjét osztotta meg Instagram-oldalán. Ha valami igazán finomat szeretnél, próbáld ki te is ezt a receptet, és meglátod: a vendégek imádni fogják!

Gáspár Bea süteményeit nem kell bemutatni: a Mindmegette olvasói tudják, hogy akár a karácsonyi zserbóról, akár a húsvéti répatortáról van szó, mindig finom lesz a végeredmény! A tavaszi Konyhakiállításon Bea asszony is fellépett, és egy tőle megszokott show keretében a nálunk megsütött extra krémes répatortájának muffin változatát készítette el.

Íme, a recept, amit mindenképpen próbálj ki!

Hozzávalók Gáspár Bea répatortamuffinjához:

A tésztához:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 10 dkg dió
  • 30 dkg barna cukor
  • 20 dkg étolaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 28 dkg liszt (BL 55-ös)
  • 4 db tojás
  • 10 dkg (1 tábla) fehér csoki

A krémhez:

  • 40 dkg fehér csoki
  • 50 dkg édes habtejszín (pl. rózsaszín hulala)
  • 50 dkg mascarpone

Elkészítése:

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A barna cukrot az olajjal egy robotgép segítségével fehéredésig keverjük, majd beleütjük a négy tojást, és ezzel habosra keverjük.
  4. Egy nagy keverőtálban összekeverjük az alapanyagokat, a reszelt répát, a reszelt narancshéjat, a diót, a fahéjat és a száraz anyagokat, a lisztet és a sütőport, valamint a csipet sót.
  5. Ebbe a mixbe kerül bele a tojásos egyveleg, és az olvasztott fehér csokoládé.
  6. Ezt is jól összekeverjük, majd kiadagoljuk a muffinformába. Ha tortát szeretnék sütni, akkor egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a tésztakeveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha muffint sütünk, akkor kb. félóra, de sütőfüggő, a tortának viszont kell kb. egy óra.
  7. A krém hozzávalóit egy elektromos habverővel szépen felverjük. A csokit természetesen megolvasztjuk hozzá, és úgy keverjük bele, majd a muffinok tetejére kenjük.

Itt pedig megnézhetitek, hogyan készül Bea répatortája – lépsről lépésre!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.