Ramsay híres arról, hogy nem tartja magában a véleményét, a stílusa nyers, és nincs tekintettel egy nemzet hagyományaira sem, ha a főzésről van szó. A Vincenzo’s Plate YouTube-csatorna üzemeltetője, Vincenzo Prosperi mindezt nem hagyhatta szó nélkül, és kielemezte a skót sztárséf gasztronómiai rémtetteit, amitől minden olasz infarktust kap.
A carbonara olasz tésztaétel, mely tojásból, pecorino sajtból, guanciale szalonnából és frissen őrölt fekete borssal készül – ez még a sok téves információt adó Wikipédián is így szerepel. Nem úgy Gordon konyhájában, aki bacon szalonnával készíti, és fokhagymát, gombát sőt chilit is dob a serpenyőbe, majd Grana Padanót (!) kever a felvert tojásba, és még créme fraiche-t (francia tejfölszerűséget) is tesz a „szószba”.
Nem bánik kesztyűs kézzel a bolognaival sem a sztárséf. Simán kihagyja a szent hármasból – vöröshagyma-sárgarépa-zeller – az utóbbit, míg fokhagymát bőven ad hozzá. A bökkenő csak az, hogy fokhagymát szigorúan tilos az igazi bolognaiba tenni… Oregeno is kerül bele, pedig az eredeti recept nem ír zöldfűszereket. Ám a legnagyobb bűn a Worcestershire-szósz használata – ezzel már végképp nem tudnak mit kezdeni az olaszok.
Gordon gyakorlatilag megbukna egy olasz főzősuliban: először is olívaolajat tesz a tésztafőző vízbe, mégpedig azért, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ám azt már minden lelkes amatőr szakács is tudja, hogy ha megfelelő méretű a tésztafőző edény, ez nem fog megtörténni. És itt még nincs vége a rémálomnak: az al dentére főzött tésztát Gordon ahelyett, hogy a szószban elkeverné és találná, még előtte alaposan megsózza, megborsozza, és újra nyakon önti olívaolajjal…
Forrás: Port.hu
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.