Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Gordon Ramsay teljesen kiborítja az olaszokat – vajon mit csinál rosszul a sztárséf?

Gordon Ramsay /Fotó: Northfoto
Őszintén? Mindent! Legalábbis ami az olasz konyhát illeti. Szinte provokálja az itáliai séfeket, akik szerint semmibe veszi a hagyományos receptjeiket. Ezt persze nem is hagyhatták szó nélkül.

Ramsay híres arról, hogy nem tartja magában a véleményét, a stílusa nyers, és nincs tekintettel egy nemzet hagyományaira sem, ha a főzésről van szó. A Vincenzo’s Plate YouTube-csatorna üzemeltetője, Vincenzo Prosperi mindezt nem hagyhatta szó nélkül, és kielemezte a skót sztárséf gasztronómiai rémtetteit, amitől minden olasz infarktust kap.

Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto
Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto

A skót séf meggyalázza a carbonarát

A carbonara olasz tésztaétel, mely tojásból, pecorino sajtból, guanciale szalonnából és frissen őrölt fekete borssal készül – ez még a sok téves információt adó Wikipédián is így szerepel. Nem úgy Gordon konyhájában, aki bacon szalonnával készíti, és fokhagymát, gombát sőt chilit is dob a serpenyőbe, majd Grana Padanót (!) kever a felvert tojásba, és még créme fraiche-t (francia tejfölszerűséget) is tesz a „szószba”.

Gordon bolognaija katasztrófa!

Nem bánik kesztyűs kézzel a bolognaival sem a sztárséf. Simán kihagyja a szent hármasból – vöröshagyma-sárgarépa-zeller – az utóbbit, míg fokhagymát bőven ad hozzá. A bökkenő csak az, hogy fokhagymát szigorúan tilos az igazi bolognaiba tenni… Oregeno is kerül bele, pedig az eredeti recept nem ír zöldfűszereket. Ám a legnagyobb bűn a Worcestershire-szósz használata – ezzel már végképp nem tudnak mit kezdeni az olaszok.

A legnagyobb baj: hogy főzi a tésztát Gordon Ramsay?!

Gordon gyakorlatilag megbukna egy olasz főzősuliban: először is olívaolajat tesz a tésztafőző vízbe, mégpedig azért, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ám azt már minden lelkes amatőr szakács is tudja, hogy ha megfelelő méretű a tésztafőző edény, ez nem fog megtörténni. És itt még nincs vége a rémálomnak: az al dentére főzött tésztát Gordon ahelyett, hogy a szószban elkeverné és találná, még előtte alaposan megsózza, megborsozza, és újra nyakon önti olívaolajjal…


Forrás: Port.hu

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.