Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Babgulyás
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Gordon Ramsay teljesen kiborítja az olaszokat – vajon mit csinál rosszul a sztárséf?

Gordon Ramsay /Fotó: Northfoto
Őszintén? Mindent! Legalábbis ami az olasz konyhát illeti. Szinte provokálja az itáliai séfeket, akik szerint semmibe veszi a hagyományos receptjeiket. Ezt persze nem is hagyhatták szó nélkül.

Ramsay híres arról, hogy nem tartja magában a véleményét, a stílusa nyers, és nincs tekintettel egy nemzet hagyományaira sem, ha a főzésről van szó. A Vincenzo’s Plate YouTube-csatorna üzemeltetője, Vincenzo Prosperi mindezt nem hagyhatta szó nélkül, és kielemezte a skót sztárséf gasztronómiai rémtetteit, amitől minden olasz infarktust kap.

Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto
Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto

A skót séf meggyalázza a carbonarát

A carbonara olasz tésztaétel, mely tojásból, pecorino sajtból, guanciale szalonnából és frissen őrölt fekete borssal készül – ez még a sok téves információt adó Wikipédián is így szerepel. Nem úgy Gordon konyhájában, aki bacon szalonnával készíti, és fokhagymát, gombát sőt chilit is dob a serpenyőbe, majd Grana Padanót (!) kever a felvert tojásba, és még créme fraiche-t (francia tejfölszerűséget) is tesz a „szószba”.

Gordon bolognaija katasztrófa!

Nem bánik kesztyűs kézzel a bolognaival sem a sztárséf. Simán kihagyja a szent hármasból – vöröshagyma-sárgarépa-zeller – az utóbbit, míg fokhagymát bőven ad hozzá. A bökkenő csak az, hogy fokhagymát szigorúan tilos az igazi bolognaiba tenni… Oregeno is kerül bele, pedig az eredeti recept nem ír zöldfűszereket. Ám a legnagyobb bűn a Worcestershire-szósz használata – ezzel már végképp nem tudnak mit kezdeni az olaszok.

A legnagyobb baj: hogy főzi a tésztát Gordon Ramsay?!

Gordon gyakorlatilag megbukna egy olasz főzősuliban: először is olívaolajat tesz a tésztafőző vízbe, mégpedig azért, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ám azt már minden lelkes amatőr szakács is tudja, hogy ha megfelelő méretű a tésztafőző edény, ez nem fog megtörténni. És itt még nincs vége a rémálomnak: az al dentére főzött tésztát Gordon ahelyett, hogy a szószban elkeverné és találná, még előtte alaposan megsózza, megborsozza, és újra nyakon önti olívaolajjal…


Forrás: Port.hu

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.