Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Érdekességek

Győrben található az ország legszebb zöldségese: reggeltől estig folyamatosan friss áru kerül a standra

Markó Vendel, győri zöldségesé az ország legszebb standja /Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld
Folyamatos, fáradságos munka egész nap rendben tartani és friss áruval megtölteni a standot, de örömmel teszi mindent az ország legszebb zöldségesének választott győri stand tulajdonosa, Markó Vendel.

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési fóruma, a Nyitott Piacok Napja alkalmából meghirdette az ország legszebb zöldséges standja versenyt, melyet egy győri árus, Markó Vendel és boltja nyert meg.

Markó Vendel, győri zöldségesé az ország legszebb standja /Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld
Markó Vendel, győri zöldségesé az ország legszebb standja /Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld

A győri Vásárcsarnokban található Vendel standja. A férfi szerint a zöldségesek élete a sok munkáról, a korán kelésről és a késői fekvésről szól, ő azonban cseppet sem bánja, hogy végül ezt a szakmát választotta.

"Szinte minden napunk úgy telik, hogy kora hajnalban kelünk és este későn végzünk csak, folyamatosan friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár, még hétfőn is, amikor nincs piaci nap, akkor is az üzlettel foglalkozunk, de nem panaszkodom, megéri a befektetett energia és idő" – mesélte a Győr+-nak Markó Vendel.

Fáradságos munka a zöldségesek élete, de Vendel örömmel teszi a dolgát /Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld
Fáradságos munka a zöldségesek élete, de Vendel örömmel teszi a dolgát /Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld

A zöldségárus azt is elárulta a portálnak, mi a jó stand titka: "A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell" – hangsúlyozta Markó Vendel.

Borítókép: Rákóczy Ádám/Kisalföld

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.