Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Bekeményít a Haribo: ugyanannyiért kevesebb gumimaci lesz a zacskókban

Haribo gumicukor
A Haribo ezentúl kevesebb gumimacit tesz a klasszikus Goldbären zacskóba, de az ára ugyanannyi marad.

Az eddigi 200 gramm helyett csak 175 grammot tesznek a zacskóba a színes gumicukorból, az ár azonban marad a régi, 0,99 euró. Ez azt jelenti, hogy a német gumimacifogyasztó 12,5%-os drágulással szembesül - írja a Világgazdaság. Minderre pont száz évvel azután kerül sor, hogy feltalálták a világhírnévre szert tett színes édességet.

A világjárvány és az orosz-ukrán háború miatt az élelmiszeripari cégek költségei soha nem látott ütemben szöktek fel. Ez arra ösztönzi őket, hogy vagy áremeléssel, vagy az egységnyi eladott termék mennyiségének zsugorításával ellensúlyozzák a költségeket.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

„Ez nem tilos, a mennyiség a csomagoláson fel van tüntetve. De még így is csúnya trükk a fogyasztók megtévesztésére” - mondta Armin Valetet, a Hamburgi Fogyasztói Tanácsadó Központ élelmiszerszakértője.

A Haribo szóvivője azzal indokolta a zsugorítást, hogy a cég év eleje óta szembesül a kiváló minőségű alapanyagok, a fóliák, a kartonpapír, az energia és a logisztika árainak rendkívüli mértékű megugrásával, így áremelés nélkül már nem lenne képes a terméket a megszokott minőségben és áron kínálni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.