Azt gondolhatnánk, hogy főzés során a jól megszokott, banális mozdulatokból nem lehet baj, de sajnos a baleseti statisztikák nem ezt mutatják. Nézzük a veszélyforrásokat!
A lakástüzek többnyire a konyhából indulnak, és legtöbbször a felügyelet nélkül hagyott zsír vagy olaj gyullad meg. Ha sok időt töltesz a konyhában, a balesetek elkerülése érdekében jó, ha megfogadod az alábbi tippeket.
Bár a legtöbb helyen beépített tűzhely van, gyakori, hogy a tűzhely önmagában áll a konyhában. Különösen a gyerekek vannak veszélyben: felmászva a nyitott sütőajtóra a tűzhely felborulhat. Mit tehetsz, hogy elkerüld a bajt?
Tudtad, hogy nem csak éles késekkel okozhatsz magadnak komoly sérüléseket? A tompa kések valójában veszélyesebbek, mint az élesek, mert nagyobb erővel használod, így könnyebben csúszhat le a vágandó felületről. A balesetek és sérülések elkerülése érdekében:
A forró fogantyúk megéghethetnek, az üvegedények néha összetörhetnek – és ezek csak a leggyakoribb problémák az edényekkel.
Imádjuk a konyhai robotgépeket, mert megkönnyítik a munkát, de elég egy pillanatnyi kihagyás, és súlyos baleset lehet a vége.
A mikrohullámú sütő használata közben gyakoriak az égési sérülések.
A botmixer remek találmány, különösen, ha krémleveseket készítesz, ám jó, ha vigyázol, mert egyre több a baleset a használata közben.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.