Ha már te is elkezdted a karácsonyi készülődést, vagy legalábbis gyűjtöd az ötleteket, hogy milyen desszert kerülhetne a családi asztalra, akkor emellett a recept mellett se menj el szó nélkül. A diós krémmel töltött vaníliás aromájú tészta páratlan ízvilágával mindenkit levesz majd a lábáról.
A piskóta a 19. században uralkodó Viktória brit királynőről kapta a nevét, aki minden délután elfogyasztott egy szeletet a süteményből a teája mellé. A hagyományosan könnyed vaníliás piskótából, bogyós gyümölcsből készült lekvárból és tejszínes krémből álló Viktória-torta később az egyik legnépszerűbb ünnepi édesség lett az Egyesült Királyságban, majd világszerte kedveltté vált. Az eredeti recepten mi most változtattunk picit, és gyümölcs, illetve tejszín helyett az évszakhoz jobban igazodó diós krémmel töltöttük meg a tortát, ami így sem okoz csalódást. Ha a bejgli és a zserbó mellett idén egy mutatós édességet is készítenél, akkor ne keress tovább a receptek között, próbáld ki a diókrémes Viktória-piskótát.
A piskótához:
A töltelékhez:
Előkészítés: 35 perc
Sütés: 25 perc
Egy csipetnyivel bonyolultabb ugyan az elkészítése, de az Eszterházy-torta szintén remek választás ünnepi alkalmakra. Ebben a desszertben is a vanília és a dió találkozik, csak éppen fordítva. A vékony diós piskóták között gazdag vaníliás krém teszi feledhetetlenné ezt az édességet. Akármelyik tortára esik is a választásod, nem fogsz csalódni. Videós útmutatásunkkal garantált a siker.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.