A jól ismert mézes krémes az egyik legfinomabb ünnepi desszert, ami biztosan nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Ráadásul ez az az édesség, aminek az elkészítését mindenki a bevált, általában a nagyitól örökölt recept alapján készíti, így évről évre stabilan hozza a tőle elvárt édes ízélményt. De mi lenne, ha egy kicsit csavarnánk az eredeti elkészítési módon, és egy mákos piskótaréteggel dobnánk fel a klasszikus receptet? Higgyétek el, megéri az újítás, mert a mézes lapok, a vaníliás krém és a mákos réteg társítása semmihez sem fogható finomságot eredményez. Ha idén karácsonykor csak egy új receptet próbáltok ki, ez legyen az!
A mákos piskótához:
A mézes lapokhoz:
A krémhez:
Tipp: ha valaki nem szereti a mákot, a középső réteg piskótát dióval is elkészítheti. Mind a mákos, mind a diós piskótát feldobhatjuk egy kis reszelt citrushéjjal.
(Recept és fotó: Vidék íze magazin)
Ha a mákos piskótával készített változat nem nyerte el a tetszésed, vagy egyszerűen csak maradnál a klasszikus receptnél, ránk akkor is számíthatsz. Farkasinszki Ildikó süticoach és a Mindmegette maestrója videón mutatja, hogyan készül az ínycsiklandó hagyományos mézes krémes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.