Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A különböző fajták tovább elállnak és kevésbé „illatoznak”, ha a megfelelő csomagolásban tesszük őket a hűtőbe. Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik. Egy kis odafigyeléssel tovább is megőrizhetjük a minőségüket ezek a tejtermékek.

1. Alufóliában

A krémes, puha fajták, mint a gorgonzola vagy a rokfort, 3-4 napig elállnak hústűvel vagy fogvájóval kilyukasztott alufóliában. A sajt így nem fülled be, és nem lesz ragadós.

2. Folpakban

A kemény és a félkemény sajtokat tekerjük a fóliába, és ügyeljünk arra, hogy a folpak a teljes felületüket befedje, különben a kilógó részek hamar kiszáradnak.

3. Papírban

A kemény sajtokat, mint a parmezán vagy a pecorino, csomagoljuk sütő- vagy zsírpapírba. Ha nem éri őket nedvesség, akkor sokáig nem penészednek be, így akár 10 napig is fogyaszthatóak maradnak.

4. Műanyag dobozban

A nemespenész bevonatú camembert légmentesen lezárva tovább megőrzi minőségét. Mivel ez a fajta a dobozban „izzad”, rakjon alá konyhai papírtörlőt, ami felszívja a nedvességet.

5. Fadobozban

A lágy sajtok egy részét, például a brie-t, faforgácsból készült dobozban árusítják. A maradékot már ne csomagold vissza a fóliába, hanem tedd a fadobozba, és így helyezd a hűtőbe.

6. Saját levében

A mozzarellát és a fetát mindig a levével együtt tároljuk, lehetőleg egy jól záródó műanyag edényben. A sós folyadékban egyik sem szárad ki. A már megkezdett sajtot a vágott felével lefelé helyezd a dobozba.

Jégre velük?

A sajtok ízét a fagyasztás általában nem befolyásolja, de az állagukat ronthatja. A félkemény és a kemény változatok viszonylag jól fagyaszthatók, de kiengedéskor sose tedd őket mikrohullámú sütőbe!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.