A gnocchi az olaszok méltán világhírű burgonyás galuskája, egy egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal (paradicsom, vajas szósz) készítenek és előételként fogyasztanak.
Mielőtt Európában megjelent volna a burgonya, a gnocchit sütőtökből és zsemlemorzsából készítették, de népszerű volt a vajjal fogyasztott, gabonákból készült változat is. (Az olaszok csak a 16. században vették kezükbe először a burgonyát, és kezdtek el belőle gnocchit készíteni.)
Mára már megszámlálhatatlan ízben és módon készül gnocchi. Kedvenc séfünk, Jamie Oliver a közelmúltban közzétett egy videót a TikTokon, amelyben mentora, Gennaro Contaldo készít két hozzávalóból gnocchit – és a burgonya nincs közöttük! Contaldo Olaszországból származik, és ő volt az, aki mindent megtanított Olivernek az olasz konyháról. A videón látszik, hogy Contaldo felforral egy kis vizet, és lisztet ad hozzá, majd addig keveri, amíg besűrűsödik. A tésztagolyót aztán összegyúrja, formázza és kész is a gnocchi, ami kb. 1 perc alatt megfő.
Úgy tűnik, ez egy olyan recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, ha legközelebb friss gnocchira vágyunk!
Ha pedig mégis maradnánk a megszokott ízeknél, íme egy kolbászos-paradicsomos verzió.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.