Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Érdekességek

Jamie Oliver két hozzávalós gnocchijánál nincs egyszerűbb kaja mára!

Bátran állíthatjuk, hogy imádjuk az egyszerű recepteket, hiszen nincs annál jobb érzés, mint gyorsan valami finomat készíteni a családnak. Jamie Oliver ennek (is) mestere, mint azt legújabb, a TikTokon taroló videója is bizonyítja.

A gnocchi az olaszok méltán világhírű burgonyás galuskája, egy egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal (paradicsom, vajas szósz) készítenek és előételként fogyasztanak.

Világhírű lett, nem véletlenül / Fotó: Shutterstock
Világhírű lett, nem véletlenül / Fotó: Shutterstock

Mielőtt Európában megjelent volna a burgonya, a gnocchit sütőtökből és zsemlemorzsából készítették, de népszerű volt a vajjal fogyasztott, gabonákból készült változat is. (Az olaszok csak a 16. században vették kezükbe először a burgonyát, és kezdtek el belőle gnocchit készíteni.)

Mára már megszámlálhatatlan ízben és módon készül gnocchi. Kedvenc séfünk, Jamie Oliver a közelmúltban közzétett egy videót a TikTokon, amelyben mentora, Gennaro Contaldo készít két hozzávalóból gnocchit – és a burgonya nincs közöttük! Contaldo Olaszországból származik, és ő volt az, aki mindent megtanított Olivernek az olasz konyháról. A videón látszik, hogy Contaldo felforral egy kis vizet, és lisztet ad hozzá, majd addig keveri, amíg besűrűsödik. A tésztagolyót aztán összegyúrja, formázza és kész is a gnocchi, ami kb. 1 perc alatt megfő.

@jamieoliver 2-ingredient gnocchi…no POTATO needed

Úgy tűnik, ez egy olyan recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, ha legközelebb friss gnocchira vágyunk!

Ha pedig mégis maradnánk a megszokott ízeknél, íme egy kolbászos-paradicsomos verzió.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.