Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

Kitüntették a sztárséfet: a japán konyha nagykövete lett!

Maki Stevenson, a  a Culinary Institute of Europe vezetője
Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díjat kapott Maki Stevenson, a Makifood és a Culinary Institute of Europe vezetője!
A Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díját kapta Maki Stevenson
A Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díját kapta Maki Stevenson

A Japán Konyha Jószolgáltati Nagykövetének nevezték ki Maki Stevensont. Az ünnepélyes eseményre a Maki által alapított Culinary Institute of Europe-ban (CIE) került sor szeptember 8-án. A díjat Kazuyoshi Nakasugi, a Japán Nagykövetség gazdasági osztályának vezetője adta át. Az est egyúttal a CIE első végzőseinek diplomaosztójaként is szolgált - a hallgatók ezzel zárták le egyéves Kulináris Művészetekről végzett tanulmányaikat.

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium a világ minden tájáról 22 nagykövetet nevezett ki annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét. A kiválasztottak egyike Maki, aki különleges helyet foglal el a nagykövetek között, hiszen ő az egyetlen, aki egy kulináriával foglalkozó oktatási intézményt is létrehozott.

Maki séf kisgyerekkorában leste el a főzés alapjait édesanyja konyhájában. A New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte szakácsképesítését. Magyarországra kerülve 2007-ben saját főzőiskolát alapított, a Makifoodot, amely azóta hatalmas népszerűségre tett szert.

2016-ban Maki társalapítóként elindította Budapesten a Culinary Institute of Europe-t (CIE), amely egy rendkívül magas szintet képviselő nemzetközi oktatócsapattal hirdette meg a képzést bárkinek, aki szeretne elmélyedni a kulináris művészetekben, és professzionális gasztronómiai képzésre vágyik. A CIE nagy hangsúlyt helyez a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítására, valamint a fenntarthatóságra: ha csak lehet, friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozik.

A Culinary Institute of Europe 1. végzős évfolyama
A Culinary Institute of Europe 1. végzős évfolyama

A CIE oktatásának lényege átfogó képet adni a gasztronómia szerteágazó területéről, valamint elméleti tudást, naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújtani a hallgatóknak. Aki pedig valamilyen gasztro-területen szeretne karriert építeni, a CIE képzése révén képes lesz arra, hogy beindítsa vagy fejlessze saját vállalkozását.

A CIE következő tanévének első szemesztere szeptember 27-én indul. Az érdeklődők itt jelentkezhetnek az oktatásra.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.