Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Érdekességek

Kajafotók -70 fokban: Nem érdemes főzni a szabad ég alatt az Antarktiszon

Cyprien Verseux /Fotó: Twitter
Cyprien Verseux francia kutató közösségi oldalán mutatta be, hogy mi lenne, ha a sarkvidéki hidegben a szabad ég alatt jönne ránk az ehetnék. Az eredményről több, igen beszédes fotót is megosztott; -70 fokban az Antarktiszon szinte biztos, hogy nem lakna jól az ember a természet nem éppen lágy ölén.

A glaciológus és asztrobiológus a világ egyik legeldugottabb kutatóbázisán dolgozik az antarktiszi Concordián. A bázis környéke annyira durva, hogy az év 12 hónapjából 9-en meg sem lehet közelíteni, mert annyira szélsőséges időjárás uralkodik.

Verseux egyébként blogot is ír, melyben leginkább a környezettel kapcsolatos tapasztalatait, észrevételeit osztja meg követőivel. A komoly kutatómunka mellett azért néha akad idő egy kis bolondozásra is, így a fiatal tudós a gasztronómia területén és végzett kísérletet. Vajon milyen lehet főzni, esetleg enni a világ leghidegebb helyén, ahol telente akár mínusz 80 fok alá is simán bekúszik a hőmérő higanyszála? Hát ilyen:

Vajas-mézes toast kenyér

Raclette
Nutellás kenyér
Tükörtojás
Tükörtojás
Vaja-mézes kenyér
Spagetti
Spagetti


Ajánljuk még:

EZ A 3 LEGÖNZŐBB CSILLAGJEGY >>>

ZABÁLÓS GUINNESS-REKORDER A CSINOS SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ >>>

ÍGY HASZNOSÍTSD A MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉT ÉS –SÁRGÁJÁT >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.