Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Kajafotók -70 fokban: Nem érdemes főzni a szabad ég alatt az Antarktiszon

Cyprien Verseux /Fotó: Twitter
Cyprien Verseux francia kutató közösségi oldalán mutatta be, hogy mi lenne, ha a sarkvidéki hidegben a szabad ég alatt jönne ránk az ehetnék. Az eredményről több, igen beszédes fotót is megosztott; -70 fokban az Antarktiszon szinte biztos, hogy nem lakna jól az ember a természet nem éppen lágy ölén.

A glaciológus és asztrobiológus a világ egyik legeldugottabb kutatóbázisán dolgozik az antarktiszi Concordián. A bázis környéke annyira durva, hogy az év 12 hónapjából 9-en meg sem lehet közelíteni, mert annyira szélsőséges időjárás uralkodik.

Verseux egyébként blogot is ír, melyben leginkább a környezettel kapcsolatos tapasztalatait, észrevételeit osztja meg követőivel. A komoly kutatómunka mellett azért néha akad idő egy kis bolondozásra is, így a fiatal tudós a gasztronómia területén és végzett kísérletet. Vajon milyen lehet főzni, esetleg enni a világ leghidegebb helyén, ahol telente akár mínusz 80 fok alá is simán bekúszik a hőmérő higanyszála? Hát ilyen:

Vajas-mézes toast kenyér

Raclette
Nutellás kenyér
Tükörtojás
Tükörtojás
Vaja-mézes kenyér
Spagetti
Spagetti


Ajánljuk még:

EZ A 3 LEGÖNZŐBB CSILLAGJEGY >>>

ZABÁLÓS GUINNESS-REKORDER A CSINOS SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ >>>

ÍGY HASZNOSÍTSD A MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉT ÉS –SÁRGÁJÁT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.