Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Érdekességek

Kajafotók -70 fokban: Nem érdemes főzni a szabad ég alatt az Antarktiszon

Cyprien Verseux /Fotó: Twitter
Cyprien Verseux francia kutató közösségi oldalán mutatta be, hogy mi lenne, ha a sarkvidéki hidegben a szabad ég alatt jönne ránk az ehetnék. Az eredményről több, igen beszédes fotót is megosztott; -70 fokban az Antarktiszon szinte biztos, hogy nem lakna jól az ember a természet nem éppen lágy ölén.

A glaciológus és asztrobiológus a világ egyik legeldugottabb kutatóbázisán dolgozik az antarktiszi Concordián. A bázis környéke annyira durva, hogy az év 12 hónapjából 9-en meg sem lehet közelíteni, mert annyira szélsőséges időjárás uralkodik.

Verseux egyébként blogot is ír, melyben leginkább a környezettel kapcsolatos tapasztalatait, észrevételeit osztja meg követőivel. A komoly kutatómunka mellett azért néha akad idő egy kis bolondozásra is, így a fiatal tudós a gasztronómia területén és végzett kísérletet. Vajon milyen lehet főzni, esetleg enni a világ leghidegebb helyén, ahol telente akár mínusz 80 fok alá is simán bekúszik a hőmérő higanyszála? Hát ilyen:

Vajas-mézes toast kenyér

Raclette
Nutellás kenyér
Tükörtojás
Tükörtojás
Vaja-mézes kenyér
Spagetti
Spagetti


Ajánljuk még:

EZ A 3 LEGÖNZŐBB CSILLAGJEGY >>>

ZABÁLÓS GUINNESS-REKORDER A CSINOS SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ >>>

ÍGY HASZNOSÍTSD A MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉT ÉS –SÁRGÁJÁT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.