Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Magyar pizzakészítők, akik Olaszországban is szembeszállnak a világ legjobbjaival

Egy dologban biztosan egyetérthetünk; az olaszok verhetetlenek pizzakészítésben. Így nem csoda, hogy idén is újra Itáliára figyelnek a tészták szerelmesei, hiszen már kedd óta tart a parmai pizza-világbajnokság, aminek résztvevői között kapásból két magyar csapat is helyet kapott. Ráadásul versenykategóriában.

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyarok is indulnak. A megmérettetést klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza kategóriában vállalták.

Az egyik magyar csapatba Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi Pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők, Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru kerültek.

Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat.

Szabi a péknek is van sütnivalója

A tészták királyának legutóbbi Facebook bejegyzéséből kiderült, hogy bizony ő is megméretteti magát másodmagával a parmai Pizza Világbajnokságon. Beszámoljából kiderült, hogy már túl vannak két kategórián. A páros Gourmet Pizzán Krisztiánnal dolgozott, a gluténmenteset pedig maga alkotta meg. A rendezvény egyébkén csütörtökig tart, így végleges eredményre akkor lehet számítani.

Szabi a pék egyébként 2018-ban már nagyott villantott ezen a világbajnokságon, hiszen akkor a zsűri értékelése alapján gluténmentes pizzája egy szorosan dobogóközeli 4. helyezést érdemelt ki magának.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.