A népszerűsítő és edukáló kampányoknak köszönhetően egyre több halat eszünk, azonban még mindig nem eleget, pedig a különböző halak olyan, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaznak, mint az ómega-3, -6 és -9 zsírsavak, vitaminok. Ráadásul a halhús könnyen emészthető, és első rangú fehérjeforrás. Segíti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését, csökkenti a szellemi leépülés és a szembetegségek kockázatát, várandósság esetén pedig pozitív élettani hatása van a születendő gyermekek szellemi és egészségi állapotára.
A szakemberek szerint a világ egyik legegészségesebb hala, ami ráadásul a lazacnál jóval kedvezőbb áron beszerezhető, az egzotikus nevű mahi-mahi, más néven nagy aranymakra- vagy delfinhal. Ennek a trópusi és szubtrópusi vizekben elő ragadozónak a húsa igen magas fehérjetartalommal bír, nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is, emelett omlós és puha. Egy igazi különlegesség: frissen a színe és textúrája hasonlít a borjúhúséra. Legjobban a roston sütést, grillezést kedveli, de alacsony hőmérsékleten, vajban sütve is finom.
Ha mahi mahi-t látsz valahol, érdemes egy próbát tenni, és megkóstolni - mutatunk is hozzá egy pofonegyszerű receptet!
1 közepes citrom
4 db 12-15 kg-os mahi-mahi filé
1 1/4 tk. só
frissen őrölt fekete bors
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 ek. vaj
1 ek aprított petrezselyem
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.