Az RTL Klub Mestercukrász gasztroreality-jének a döntőt megelőző adásában egy születésnapi torta és bonbonkészítés várt a legjobban teljesítő 3 játékosra, Verusra, Ninára éa Kornélra.
Először, a három döntősnek Claudia szülinapi tortáját kellett elkészítenie, a zsűri pedig nemcsak a kreatív ötletet, hanem az elkészítés során bemutatott szakmai tudást is értékelte.
Ninának a beígért muffinokat újra kellett sütnie, mert az első adag nagyon száraz lett. Szerette volna Claudia arcát is elkészíteni a sellőtorta oldalára, de erre a javítás miatt már nem volt ideje, ráadásul tálaláskor még a sellőfarkat is eltörte.
A tortába makadámdiós-étcsokis mousse-t és kardamomos-kókuszos vaníliakrémet készített fehércsokis ropogóssal, a burkolata pedig színezett fehércsokis vajkrém lett. Fondant figurákkal mintázta meg a sellők világát, és mellé csokis muffinokat is készített a szülinapi partira.
Kornél már a sütés elején értékes perceket veszített a glazúr elkészítésével, és az izomalt díszek megalkotása is rengeteg idejét elvette. A gerberáját Claudia tanácsára végül nem állította össze, viszont a szirmokból párat beletűzdelt díszítésként a torta tetejébe a színes izomalt lufik mellé. Újragondolt feketeerdő tortát készített meggyes és whiskys csokimousse-szal, meggykompóttal és vaníliás ganázzsal.
Verus kis fánkokat ígért Claudiának, amik valójában rózsavizes locsolóba mártott sütikék lettek, ezeket is rápakolta a két tortájára, amit egy pillecukor szivárvánnyal kötött össze, rizspapír szélfogókkal és vattacukor felhőcskékkel dekorálva. A nagyobbik tortába epermousse-t, pirított mogyorós csokiréteget tett és fehércsokis bevonattal burkolta, míg a kisebbikbe csokimousse-t töltött karamellizált ostyával.
Minden döntőst rosszul érintett a második feladat: a színes bonbonok elkészítése. A csillogó, papírvékony héjú édességet ugyanis csak tökéletes temperálással lehet előállítani, ezzel pedig már korábban is többször meggyűlt mindegyik játékos baja.
Kornél nagyon nagyot akart villantani: 8 féle tölteléket tervezett a kétféle csokiból temperált bonbonok belsejébe, de annyira túlvállalta magát, hogy majdnem kicsúszott az időből. Végül időben elkészült mindennel, bár a bonbonjait már nem festette le. Málnás, maracujás, barackos és epres zselével töltött ét- és tejcsoki bonbonokat készített, amikbe még karamellás-fehércsokis, maracujás-tejcsokis és kétféle csokiganázst is töltött.
Verus úgy futott neki a Finálé előtti utolsó feladatnak, hogy nagyon félt a bonbonkészítéstől, ráadásul Kornél nehezítésképpen 10 percre ki is ültette a kanapéra munka közben. Ennek ellenére behozta a lemaradását. Bár a végén leöntötte magát kék selyemporral, és nem maradt ideje befesteni a bonbonokat, minden mással elkészült. Marcipános-tokajis-balzsamecetes, étcsokiganázzsal töltött, tőzegáfonyás-ibolyás, fehércsoki-ganázsos, valamint mangalicatepertős tölteléket készített a kétféle temperált csoki belsejébe.
Nina nagyon megküzdött a csokitemperálással, amivel annyira meggyűlt a baja, hogy el is sírta magát miatta. Bár megcsinálta a kétféle csokoládéból a négyféle töltelékkel készült bonbonokat, az ehető dobozt nem tudta befejezni, és a színezést is csak az utolsó percben próbálta megoldani. Libamájas-tokaji aszús, karamellizált salottahagymás, maracujás és libatepertős-csokis bonbonokat készített.
A feladat végén a zsűritagoknak a Mestercukrász történetének eddigi legfontosabb döntését kellett meghozniuk: ki az a két versenyző, aki bekerül a fináléba és ki az, akinek búcsúznia kell. A zsűri Verust és Kornélt juttatta a Fináléba, és Nina az, akinek véget ért a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.