Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Érdekességek

Brutális tepsis csirkecomb recepttel hasított az Instán Nigella Lawson

Eddig azt hitted, extra fokhagymásan főzöl? Akkor még nem láttad Nigella Lawson tepsis csirkecomb receptjét, amihez nem kevesebb, mint 40, azaz negyven darab fokhagymagerezdet haszált fel.

"Amikor azt mondom, hogy a Nap Receptje egy olyan tepsis csirkecomb lesz, ami 40 gerezd fokhagymával készül, ne ijedejetek meg" - kezdte a minap Instagram posztját a brit sztárszakács Nigella Lawson. Az elsőre brutálisan hangzó fokhagymamennyiség azonnal megmozgatta az oldal követőinek fantáziáját, akik egymásra gurították a viccesebbnál viccesebb hozzászólásokkal. Van, aki azzal éleclődött, hogy gyertyafényes, romantikus vacsorára nem biztos, hogy nyerő fogás lenne, megint más erdélyi usereknek ajánlotta a receptet, mondván, Drakula távoltartására bizonyára hatékony lenne.

Persze Nigella már a posztban igyekezett lehűteni a kedélyeket, és elárulta: a fokhagyma, ha egészben, héjastul kerül a tesibe, karamellizálódik, és az állaga tökéletesen lágy és krémes, az íze csodálatosan édes lesz. Csípősségnek nyoma sincs!

"Természetesen, ha préselnénk, darálnánk vagy aprítanánk ezt a mennyiséget, a csirke ehetetlen lenne. De így, hogy a héjában sült meg, egészben, a belseje lágy lesz és édeskés."

És akkor íme a fokhagymás tepsis csirkecomb recept, ami mi biztosan ki fogunk próbálni - ti se hagyjátok ki!

Hozzávalók:

(4-6 főre)

  • 2-3 ek olívaolaj
  • 8 db bőrős csirke felsőcomb
  • 1 csokor (6 szál) újhagyma
  • pár szár friss kakukkfű
  • 40 gerezd (azaz 3-4 fej) fokhagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 tk só
  • bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb hőálló - pédául öntött vas - edényben, amiben egymás mellé elférnek a combok, olajat hevítünk, bőrrel lefelé beletesszük a csirkecombokat, és magas hőfokon, pár perc alatt barnára pirítjuk, majd egy másik tálba kiszedjük.
  2. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és a kakukkfűágakkal együtt a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Mellédobjuk a 20 egész gerezd fokhagymát, rápakoljuk a csirkecsombokat, ezúttal bőrrel felfelé, majd beborítjuk az egészet a másik 20 db fokhagymával.
  3. Sózzuk, borsozzuk - aki jobban kedveli sütés előtt is besózhatja, -borsozhatja a csirkehúst - majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 1,5-2 óra alatt készre sütjük.

Nigella friss, ropogós héjú kenyérrel tálvalva ajánlja, mert az a szaftot, ami a tespiben marad, az emberiség elleni bűn nem kitunkolni az utolsó cseppig!


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.