"Amikor azt mondom, hogy a Nap Receptje egy olyan tepsis csirkecomb lesz, ami 40 gerezd fokhagymával készül, ne ijedejetek meg" - kezdte a minap Instagram posztját a brit sztárszakács Nigella Lawson. Az elsőre brutálisan hangzó fokhagymamennyiség azonnal megmozgatta az oldal követőinek fantáziáját, akik egymásra gurították a viccesebbnál viccesebb hozzászólásokkal. Van, aki azzal éleclődött, hogy gyertyafényes, romantikus vacsorára nem biztos, hogy nyerő fogás lenne, megint más erdélyi usereknek ajánlotta a receptet, mondván, Drakula távoltartására bizonyára hatékony lenne.
Persze Nigella már a posztban igyekezett lehűteni a kedélyeket, és elárulta: a fokhagyma, ha egészben, héjastul kerül a tesibe, karamellizálódik, és az állaga tökéletesen lágy és krémes, az íze csodálatosan édes lesz. Csípősségnek nyoma sincs!
"Természetesen, ha préselnénk, darálnánk vagy aprítanánk ezt a mennyiséget, a csirke ehetetlen lenne. De így, hogy a héjában sült meg, egészben, a belseje lágy lesz és édeskés."
És akkor íme a fokhagymás tepsis csirkecomb recept, ami mi biztosan ki fogunk próbálni - ti se hagyjátok ki!
(4-6 főre)
Nigella friss, ropogós héjú kenyérrel tálvalva ajánlja, mert az a szaftot, ami a tespiben marad, az emberiség elleni bűn nem kitunkolni az utolsó cseppig!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.