Lehet kedvelni vagy éppen nem szeretni Novak Djokovicot, abban viszont minden drukker és ellendrukker egyetért, hogy lenyűgöző az a teljesítmény, amit a szerb játékos nyújt. Pusztán tehetségből nem lehetne ilyen messzire eljutni és nem tudna ilyen sokáig a világranglista élén sem lenni. A rekordokat döntögető teniszező sikerének kulcsa a kitartás, az ellentmondást nem tűrő munkamorál és a fegyelmezett edzésprogram, amely szigorú és jól megtervezett étrenddel párosul.
Novak Djokovic életmódjának egyik legfontosabb pontja a reggel. Nemcsak annak van kulcsszerepe, hogy mit eszik, hanem annak is, hogyan és mivel indítja a napjait. Ez ugyanis az alapja a sikernek és a hatékonyságnak.
A rutinnak fontos szerepe van Djokovic életében. Az időbeosztását úgy tervezték meg, hogy bármilyen kihívás előtt is áll, ezek a visszatérő motívumok, mozdulatok és cselekvések megnyugtassák az elméjét.
Novak Djokovic egy pohár citromos meleg vízzel indítja a napot, melyet további folyadékok követnek. A reggeli rutin része egy zöldturmix, melybe zeller, almalé, menta, spenót és kelkáposzta kerül. A rostdús, tej- és gluténmentes smoothie-t egy pohár zellerlével öblíti le.
Ezt követi egy power bowl, egy olyan reggeli „erőtál", melybe összekever kókuszjoghurtot, málnát, epret, áfonyát, banánt és különféle olajos magvakat. A reggeli rutinban az étkezést a vezetett meditáció zárja, melynek kulcseleme a tudatos légzés. A nagyjából húszperces meditáció gyenge nyújtásból és több körben végzett légzőgyakorlatokból áll.
A légzőgyakorlat: négy másodperc belégzés, négy másodperc benntartás, négy másodperc kilégzés, majd négy másodperc szünet. Ezt a gyakorlatot ráadásul bármikor és bárhol meg lehet csinálni, elég hozzá, ha nyugodtan tudunk ülni egy helyben – írja a Mirror.
Borítókép: Northfoto/PA Wire/PA Images/John Walton
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.