Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Érdekességek

Durva: ha ezt adod a savanyú uborkához, igazi ízorgia lesz az eredmény!

Ha hallottál már, sőt esetleg meg is kóstoltad a Picklebacket, ami egy New Yorkból indult kultikus ital, nem lepődsz meg a whisky és a savanyúság párosításán. Mi most arra biztatunk, csavarj egyet a történeten, és fűszerezd meg a savanyú uborkát pár csepp whiskyvel – a végeredményt imádni fogod!

Az alkohol és a savanyúság párosítása nem különleges, őrült gondolat: az orosz és skandináv kultúrában már generációk óta kombinálják a savanyúságokat a vodkával. A whisky-uborka(lé) páros egykor csak a bárokban örvendett nagy népszerűségnek, mára azonban a duó kulináris irányzattá fejlődött.

A Pickleback adta a whiskys savanyú uborka ötletét / Fotó: Shutterstock
A Pickleback adta a whiskys savanyú uborka ötletét / Fotó: Shutterstock

A whisky édes, karamellás jegyei, az enyhe, gabonából eredő fűszeresség remekül ellensúlyozza a savanyúság sós, élénk ízét – harmonikus ízkombinációt létrehozva. És hogy miként kerülhet a whisky a savanyúságba? Máris eláruljuk!

Ha van időd és bátran kísérletezel

A whisky esszenciájának megőrzése és az alkoholtartalom minimalizálása érekében a savanyú uborka készítésekor a sós léhez melegítés közben add hozzá az alkoholt. Ezt biztosítja, hogy az alkohol gyakorlatilag kifőjön és csak azok ízek maradnak meg, amelyek gazdagabbá teszik a savanyúság ízét.

Az egyszerű savanyú uborkát igazán különlegessé teszi pár csepp alkohol / Fotó: Shutterstock
Az egyszerű savanyú uborkát igazán különlegessé teszi pár csepp alkohol / Fotó: Shutterstock

Ha gyors megoldásra vágysz

Ha most azonnal kipróbálnád, milyen ez a whiskys savanyúság, önts a bolti (vagy házi) savanyúsághoz kezdenek 1 evőkanálny whiskyt, hagyd állni egy napig – majd fogyaszthatod is. Sült húsokhoz isteni!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.