Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Érdekességek

Durva: ha ezt adod a savanyú uborkához, igazi ízorgia lesz az eredmény!

Ha hallottál már, sőt esetleg meg is kóstoltad a Picklebacket, ami egy New Yorkból indult kultikus ital, nem lepődsz meg a whisky és a savanyúság párosításán. Mi most arra biztatunk, csavarj egyet a történeten, és fűszerezd meg a savanyú uborkát pár csepp whiskyvel – a végeredményt imádni fogod!

Az alkohol és a savanyúság párosítása nem különleges, őrült gondolat: az orosz és skandináv kultúrában már generációk óta kombinálják a savanyúságokat a vodkával. A whisky-uborka(lé) páros egykor csak a bárokban örvendett nagy népszerűségnek, mára azonban a duó kulináris irányzattá fejlődött.

A Pickleback adta a whiskys savanyú uborka ötletét / Fotó: Shutterstock
A Pickleback adta a whiskys savanyú uborka ötletét / Fotó: Shutterstock

A whisky édes, karamellás jegyei, az enyhe, gabonából eredő fűszeresség remekül ellensúlyozza a savanyúság sós, élénk ízét – harmonikus ízkombinációt létrehozva. És hogy miként kerülhet a whisky a savanyúságba? Máris eláruljuk!

Ha van időd és bátran kísérletezel

A whisky esszenciájának megőrzése és az alkoholtartalom minimalizálása érekében a savanyú uborka készítésekor a sós léhez melegítés közben add hozzá az alkoholt. Ezt biztosítja, hogy az alkohol gyakorlatilag kifőjön és csak azok ízek maradnak meg, amelyek gazdagabbá teszik a savanyúság ízét.

Az egyszerű savanyú uborkát igazán különlegessé teszi pár csepp alkohol / Fotó: Shutterstock
Az egyszerű savanyú uborkát igazán különlegessé teszi pár csepp alkohol / Fotó: Shutterstock

Ha gyors megoldásra vágysz

Ha most azonnal kipróbálnád, milyen ez a whiskys savanyúság, önts a bolti (vagy házi) savanyúsághoz kezdenek 1 evőkanálny whiskyt, hagyd állni egy napig – majd fogyaszthatod is. Sült húsokhoz isteni!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.