Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Szabi, a pék újra versenyben: elstartolt a pizza-világbajnokság!

Szabi a pék
Idén ismét összegyűltek a legmenőbb pizzások Olaszországban, és tegnap elkezdődött a megmérettetés. A Magyar Pizzaválogatott mellett Szabadfi Szabi immár ötödször indul a zömmel olasz pizzások között.

„A sikeres 2022-es szereplést követően, idén is indul Magyar Pizzaválogatott az Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon" – írta Kovács Lázár séf a honlapján még februárban. – „A 2023-as Magyar Pizzaválogatott különlegessége, hogy bővített csapatlétszámmal igyekszünk minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapatunkhoz, Karvai Sándor személyében."

A magyar csapat idén rekordszámban, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést – lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. Mint eddig mindig, most is nagy hangsúlyt fektet a csapat a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargányagomba és cékla is, sőt újragondolt rakott krumpli és gulyás is.

a pizzakészítés szenvedély

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Szabi, a pék először 2017-ben indult a versenyen, mert a pizzakészítés a szenvedélye. Ahogy Szabi Facebook-posztájból kiderül, ismét Jacopo barátja házában készül a versenyre, ahol tökéletes csendben és nyugalomban tud pihenni, ráhangolódni a versenyre. Segíti a munkáját a hatalmas fűszerkert is, amiből kedvére válogathat.

Több százan versenyben

A pizza-világbajnokságot minden évben Pármában rendezik meg. Idén több mint 800 versenyző indul több kategóriában. Szabi négy kategóriában, a klasszikus és a pizza pala mellett a gourmet és a gluténmentes kategóriákban is versenyez.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.