Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Hajdanán az éve egyik legnagyobb eseménye volt a szüret. Nem is csoda, hiszen a rengeteg munka után ilyenkor már éretten várták a szőlőfürtök, hogy elindulhassanak útjukon a boroshordók felé.

A szüret komoly és kemény munka. Összesereglik ilyenkor család, rokonság, sőt ismerősök, akár napszámosok is jönnek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szőlősgazdának. Mivel a munka hajnalban kezdődik, alapozásnak jóféle pálinka és szalonna dukál, hogy a szorgos szüretelő sereg kibírja erővel az ebédig. A bográcsban birkagulyás, pincepörkölt vagy ludaskása rotyog: lényeg, hogy csípős és zsíros legyen, hiszen ez tartja rendben a gyomrot a leguruló néhány pohárka bor után - és előtt... Hiszen a poháremelgetés délután csak fokozódik, hogy estére teljes csúcspontjára érjen a mulatság.

Aki éppenséggel nem szőlősgazda, és még csak szüretre sem hivatalos... annak sem kell lemondani a szüreti szezon legfinomabb ételeiről. A szőlős, mustos, boros receptek egyszerűen isteniek!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.