Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hajdanán az éve egyik legnagyobb eseménye volt a szüret. Nem is csoda, hiszen a rengeteg munka után ilyenkor már éretten várták a szőlőfürtök, hogy elindulhassanak útjukon a boroshordók felé.

A szüret komoly és kemény munka. Összesereglik ilyenkor család, rokonság, sőt ismerősök, akár napszámosok is jönnek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szőlősgazdának. Mivel a munka hajnalban kezdődik, alapozásnak jóféle pálinka és szalonna dukál, hogy a szorgos szüretelő sereg kibírja erővel az ebédig. A bográcsban birkagulyás, pincepörkölt vagy ludaskása rotyog: lényeg, hogy csípős és zsíros legyen, hiszen ez tartja rendben a gyomrot a leguruló néhány pohárka bor után - és előtt... Hiszen a poháremelgetés délután csak fokozódik, hogy estére teljes csúcspontjára érjen a mulatság.

Aki éppenséggel nem szőlősgazda, és még csak szüretre sem hivatalos... annak sem kell lemondani a szüreti szezon legfinomabb ételeiről. A szőlős, mustos, boros receptek egyszerűen isteniek!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.