Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyértelműen látszik, hogy a növényi alapú étrend forradalma egy újabb szakaszba lépett, a vásárlók ugyanis egyre nagyobb igényt tartanak a húsmentes termékekre, amivel a Tesco is igyekszik lépést tartani.

A brit Tesco jelentéséből kiderül, hogy az elmúlt időszakban jelentősen fellendült a különféle húsmentes termékek iránti kereslet.

Egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú élelmiszerekre a Tescóban is / Fotó: Shutterstock
Egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú élelmiszerekre a Tescóban is / Fotó: Shutterstock

Maximális, 100 százalékos emelkedést mutatnak például a halalternatívák, míg a tofu és tempeh (a tofuhoz hasonlóan szójából készült élelmiszer), valamint a növényi alapú steakek és csirkemell jellegű termékek értékesítése is körülbelül 20 százalékkal növekedett. Emellett a húsmentes hamburgerek iránti kereslet is 10 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapokban – írja a Tesco.

A vásárlók egyre tudatosabbak, tisztában vannak azzal, hogy a növényi alapú összetevőket tartalmazó élelmiszerek sokkal egészségesebbek. Továbbá az is megfigyelhető, hogy a vevők kíváncsiak és szívesen kísérleteznek ezekkel az új alapanyagokkal, amelyek rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak.

Egy friss felmérésből pedig az is kiderül, hogy az emberek közel fele több zöldséget eszik, mint öt évvel ezelőtt. A válaszadók 47 százaléka tudatosan teszi mindezt, azért, hogy óvja az egészségét. A helyes táplálkozás mellett további céljuk a rendszeres testmozgás és az ökológiai lábnyom csökkentése is.

Cate May, a brit Tesco növényi alapú élelmiszereinek beszerzője azt is elárulta, hogy a legújabb trend szerint az emberek egyre szívesebben készítik saját maguknak az ételeket, és a húsfogyasztásukon is csökkenteni szeretnének.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.