Avokádókrém recept
Avokádókrém
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Egyértelműen látszik, hogy a növényi alapú étrend forradalma egy újabb szakaszba lépett, a vásárlók ugyanis egyre nagyobb igényt tartanak a húsmentes termékekre, amivel a Tesco is igyekszik lépést tartani.

A brit Tesco jelentéséből kiderül, hogy az elmúlt időszakban jelentősen fellendült a különféle húsmentes termékek iránti kereslet.

Egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú élelmiszerekre a Tescóban is / Fotó: Shutterstock
Egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú élelmiszerekre a Tescóban is / Fotó: Shutterstock

Maximális, 100 százalékos emelkedést mutatnak például a halalternatívák, míg a tofu és tempeh (a tofuhoz hasonlóan szójából készült élelmiszer), valamint a növényi alapú steakek és csirkemell jellegű termékek értékesítése is körülbelül 20 százalékkal növekedett. Emellett a húsmentes hamburgerek iránti kereslet is 10 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapokban – írja a Tesco.

A vásárlók egyre tudatosabbak, tisztában vannak azzal, hogy a növényi alapú összetevőket tartalmazó élelmiszerek sokkal egészségesebbek. Továbbá az is megfigyelhető, hogy a vevők kíváncsiak és szívesen kísérleteznek ezekkel az új alapanyagokkal, amelyek rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak.

Egy friss felmérésből pedig az is kiderül, hogy az emberek közel fele több zöldséget eszik, mint öt évvel ezelőtt. A válaszadók 47 százaléka tudatosan teszi mindezt, azért, hogy óvja az egészségét. A helyes táplálkozás mellett további céljuk a rendszeres testmozgás és az ökológiai lábnyom csökkentése is.

Cate May, a brit Tesco növényi alapú élelmiszereinek beszerzője azt is elárulta, hogy a legújabb trend szerint az emberek egyre szívesebben készítik saját maguknak az ételeket, és a húsfogyasztásukon is csökkenteni szeretnének.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.