Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Praktikus

Éretlen avokádót vettél? Ezzel a trükkel villámgyorsan vajpuha lesz!

Avokádókrém
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.

Megkívántad az avokádókrémes pirítóst, de csak éretlen avokádót találtál a boltban? Ebben az esetben eddig úgy érezhetted, nincs más megoldás: ki kell várni, amíg az avokádó magától megpuhul. Azonban most mutatunk egy trükköt, melynek segítségével alaposan felgyorsíthatod az érés folyamatát.

„Az avokádó érésének leggyorsabb módja, ha egy éretlen avokádót egy barna papírzacskóba teszünk egy almával vagy banánnal 2-3 napra, amíg meg nem érik” - javasolja Amanda Izquierdo, dietetikus.

Ezzel a trükkel egyszerűen felgyorsíthatod az avokádó érési folyamatát!/ Fotó: Shutterstock
Ezzel a trükkel egyszerűen felgyorsíthatod az avokádó érési folyamatát!/ Fotó: Shutterstock

„Ez a technika az etilén nevű növényi hormon miatt működik, ami az almában és banánban is megtalálható" - teszi hozzá. „Ha ugyanis egy barna papírzacskóba tesszük az avokádót egy almával vagy banánnal, az ezekben a gyümölcsökben termelődő etiléngázok beszorulnak, és a gyümölcsök gyorsabban érnek."

Így készül a tökéletes avokádókrém!

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 1ek tejföl
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1/2 db citrom

Elkészítése:

1. A guacamole elkészítéséhez az érett avokádót félbevágjuk, megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük, így rátapad és könnyedén kivesszük. Egy evőkanál segítségével kikanalazzuk a húsát.

2. Villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp citromlevet. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük. Kenyérre kenve, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.

Próbáljátok ki, szuper recept! / Fotó: Shutterstock
Próbáljátok ki, szuper recept! / Fotó: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.