Megkívántad az avokádókrémes pirítóst, de csak éretlen avokádót találtál a boltban? Ebben az esetben eddig úgy érezhetted, nincs más megoldás: ki kell várni, amíg az avokádó magától megpuhul. Azonban most mutatunk egy trükköt, melynek segítségével alaposan felgyorsíthatod az érés folyamatát.
„Az avokádó érésének leggyorsabb módja, ha egy éretlen avokádót egy barna papírzacskóba teszünk egy almával vagy banánnal 2-3 napra, amíg meg nem érik” - javasolja Amanda Izquierdo, dietetikus.
„Ez a technika az etilén nevű növényi hormon miatt működik, ami az almában és banánban is megtalálható" - teszi hozzá. „Ha ugyanis egy barna papírzacskóba tesszük az avokádót egy almával vagy banánnal, az ezekben a gyümölcsökben termelődő etiléngázok beszorulnak, és a gyümölcsök gyorsabban érnek."
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A guacamole elkészítéséhez az érett avokádót félbevágjuk, megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük, így rátapad és könnyedén kivesszük. Egy evőkanál segítségével kikanalazzuk a húsát.
2. Villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp citromlevet. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük. Kenyérre kenve, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.
Nyitókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.