Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Praktikus

Éretlen avokádót vettél? Ezzel a trükkel villámgyorsan vajpuha lesz!

Avokádókrém
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.

Megkívántad az avokádókrémes pirítóst, de csak éretlen avokádót találtál a boltban? Ebben az esetben eddig úgy érezhetted, nincs más megoldás: ki kell várni, amíg az avokádó magától megpuhul. Azonban most mutatunk egy trükköt, melynek segítségével alaposan felgyorsíthatod az érés folyamatát.

„Az avokádó érésének leggyorsabb módja, ha egy éretlen avokádót egy barna papírzacskóba teszünk egy almával vagy banánnal 2-3 napra, amíg meg nem érik” - javasolja Amanda Izquierdo, dietetikus.

Ezzel a trükkel egyszerűen felgyorsíthatod az avokádó érési folyamatát!/ Fotó: Shutterstock
Ezzel a trükkel egyszerűen felgyorsíthatod az avokádó érési folyamatát!/ Fotó: Shutterstock

„Ez a technika az etilén nevű növényi hormon miatt működik, ami az almában és banánban is megtalálható" - teszi hozzá. „Ha ugyanis egy barna papírzacskóba tesszük az avokádót egy almával vagy banánnal, az ezekben a gyümölcsökben termelődő etiléngázok beszorulnak, és a gyümölcsök gyorsabban érnek."

Így készül a tökéletes avokádókrém!

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 1ek tejföl
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1/2 db citrom

Elkészítése:

1. A guacamole elkészítéséhez az érett avokádót félbevágjuk, megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük, így rátapad és könnyedén kivesszük. Egy evőkanál segítségével kikanalazzuk a húsát.

2. Villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp citromlevet. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük. Kenyérre kenve, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.

Próbáljátok ki, szuper recept! / Fotó: Shutterstock
Próbáljátok ki, szuper recept! / Fotó: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.