Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Ez a sütőtökös-fahéjas-szekfűszeges-diós puszedli például biztosan ünnepi hangulatba hoz mindenki!

Akit esetleg még nem ragadott magával a karácsonyi hangulat, az álljon meg egy pillanatra. Vegyen a kezébe egy narancsot, szurkálja tele szegfűszeggel, hunyja be a szemét, és szippantson bele a levegőbe! Ez már önmagában elindítja az érzékeket. Ha ez még nem elég, akkor elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Az adventi időszak a várakozásról, a készülődésről szól, tehát itt az idő!

Adventi sütőtökös keksz

Hozzávalók:
3 db M-es tojás
4 evőkanál folyékony vaj, vagy kókuszzsír
10 dkg sült tök
1/2 db narancs héja
késhegynyi vaníliaőrlemény
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 dkg kókuszvirág cukor
2 dkg eritrit
1 evőkanál őrölt dió
dió díszítéshez
4 dkg zabliszt
2 dkg kókuszliszt
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojásokat, a vajjal, a narancshéjjal, a sütőtökkel és a cukrokkal simára turmixoljuk. A szárazanyagot egy tálba kimérjük, és jól összekeverjük. A masszát a lisztkeverékre öntjük, majd egy habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal is adagolhatjuk a masszát, de nyomózsákból szép kis karikákat tudunk nyomni belőle. Dióval díszítjük a tetejét. 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a karika feneke már egy kis színt kapott.

Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.