Akit esetleg még nem ragadott magával a karácsonyi hangulat, az álljon meg egy pillanatra. Vegyen a kezébe egy narancsot, szurkálja tele szegfűszeggel, hunyja be a szemét, és szippantson bele a levegőbe! Ez már önmagában elindítja az érzékeket. Ha ez még nem elég, akkor elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Az adventi időszak a várakozásról, a készülődésről szól, tehát itt az idő!
Hozzávalók:
3 db M-es tojás
4 evőkanál folyékony vaj, vagy kókuszzsír
10 dkg sült tök
1/2 db narancs héja
késhegynyi vaníliaőrlemény
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 dkg kókuszvirág cukor
2 dkg eritrit
1 evőkanál őrölt dió
dió díszítéshez
4 dkg zabliszt
2 dkg kókuszliszt
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojásokat, a vajjal, a narancshéjjal, a sütőtökkel és a cukrokkal simára turmixoljuk. A szárazanyagot egy tálba kimérjük, és jól összekeverjük. A masszát a lisztkeverékre öntjük, majd egy habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal is adagolhatjuk a masszát, de nyomózsákból szép kis karikákat tudunk nyomni belőle. Dióval díszítjük a tetejét. 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a karika feneke már egy kis színt kapott.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.