Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Ez a sütőtökös-fahéjas-szekfűszeges-diós puszedli például biztosan ünnepi hangulatba hoz mindenki!

Akit esetleg még nem ragadott magával a karácsonyi hangulat, az álljon meg egy pillanatra. Vegyen a kezébe egy narancsot, szurkálja tele szegfűszeggel, hunyja be a szemét, és szippantson bele a levegőbe! Ez már önmagában elindítja az érzékeket. Ha ez még nem elég, akkor elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Az adventi időszak a várakozásról, a készülődésről szól, tehát itt az idő!

Adventi sütőtökös keksz

Hozzávalók:
3 db M-es tojás
4 evőkanál folyékony vaj, vagy kókuszzsír
10 dkg sült tök
1/2 db narancs héja
késhegynyi vaníliaőrlemény
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 dkg kókuszvirág cukor
2 dkg eritrit
1 evőkanál őrölt dió
dió díszítéshez
4 dkg zabliszt
2 dkg kókuszliszt
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojásokat, a vajjal, a narancshéjjal, a sütőtökkel és a cukrokkal simára turmixoljuk. A szárazanyagot egy tálba kimérjük, és jól összekeverjük. A masszát a lisztkeverékre öntjük, majd egy habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal is adagolhatjuk a masszát, de nyomózsákból szép kis karikákat tudunk nyomni belőle. Dióval díszítjük a tetejét. 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a karika feneke már egy kis színt kapott.

Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.