A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Szinte minden konyhaszekrényben megtalálható a szódabikarbóna, azonban sokan csak nagyon ritkán használják, pedig ez a fehér egyszerű por nagyon hasznos kis segédünk: a szódabikarbóna, ugyanis, más néven nátrium-hidrogén-karbonát, rendbe teszi a szervezet és a környezet kémiai egyensúlyát. Lássuk, hogy mikor és hogyan!

Már nagyanyáink is számos területen alkalmazták a szóda erejét.

A lakásban tisztításra és szagtalanításra használható, a hűtőben semlegesíti a savanyú szagokat, tisztítószerekhez keverve növeli azok erejét, az ezüst ékszereket fényessé varázsolja, feloldja a kávé és tea okozta elszíneződéseket a bögrén, vagy akár a fogunkon, mosáshoz adva frissebbek, fehérebbek lesznek a ruhák, kisebb tűz esetén pedig azonnali tűzoltásra alkalmas. Szódabikarbónás, nedves szivaccsal zsírtalaníthatóak a bútorok, és vízzel keverve szájöblítő készíthető belőle. A környezetre káros tisztítószerek helyett szódabikarbónával tisztítsuk a fürdőszobai és konyhai felületeket, mert így védjük környezetünket, és nem utolsó sorban igen pénztárcakímélő a drága tisztító szerekkel ellentétben.

A paleo konyhában nélkülözhetetlen a sütőpor, mivel a sütemények, kenyerek sütőpor és élesztő nélkül kell, hogy készüljenek!
A paleo konyhában nélkülözhetetlen a sütőpor, mivel a sütemények, kenyerek sütőpor és élesztő nélkül kell, hogy készüljenek!

Sütésnél szinte nélkülözhetetlen alapanyagunk a szódabikarbóna. A paleo étrendben a sütemények, kenyerek készítéséhez nem használunk aktív élesztőket, illetve hagyományos sütőport. Az élesztőt részben azért nem, mert a szénhidrát szegény alapanyagok és a cukor hiánya gombáknak nem kedveznek, az élesztő nem képes dolgozni. A sütőporok pedig a szódabikarbóna alap mellett egyéb szükségtelen segédanyagot, mint kukorica, vagy búza keményítőt, illetve foszfátokat, mint pl. a nátrium-alumínium foszfát, tartalmaz.

A szódabikarbóna lúgos kémhatású, így a savas környezetet semlegesíthetjük vele. A civilizált életmód egyik alap jelensége a szervezet savasodása. Szódabikarbóna/lúgosító kúrával a helyzet javítható.

Tipp:

Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy pohár forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudjuk. (A szódabikarbonát 2 evőkanál hideg vízben oldjuk fel, majd utána öntsük rá a forró vizet.) Tíz perc elteltével igyunk egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtessünk 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne együnk!

Ha egy hónapon keresztül betartjuk a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezhetjük magunkat, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetünkben.
 

Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.