Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást. A titok, szerintem a variációkban, és a raktározásban rejlik.

A hatékonyság és a találékonyság jó, ha együtt járnak. Igyekszem minden időmet úgy beosztani, hogy minél több maradjon a fontos dolgokra, azaz a családra, olvasásra, magamra. Ezért mind a háztartási munkákat, mind a főzést igyekszem a legegyszerűbbre venni, és kisebb-nagyobb praktikákkal időt spórolni. A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást.

A titok a variációkban, és a raktározásban rejlik. Csontlé, sültek, pörköltek - a mélyhűtőben porciózva, egyszerre készül 4-5 féle étel, aminek egy részét frissen fogyasztjuk, egy része pedig a fagyasztóba kerül.

Próbáld ki! Érdemes!

Darálhúsos variációk

Töltött tökszeletek:
Vegyünk egy kisebb zsenge tököt, karikázzuk fel kb. 3cm-es vastag szeletekre. A belét vágjuk ki, majd fektessük őket egy kizsírozott jénai edénybe. Töltsük meg a szeleteket a darált húsos masszával. A tetejére készítsünk egy kapros öntetet, amivel meglocsoljuk. Akinek a sajt belefér, megszórhatja reszelt keménysajttal is. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még a kaporszósszal meglocsolhatjuk.

Kebab nyársak:
A darált húsos masszából fa nyársakra formázunk egy-egy evőkanálnyit, majd egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron készre sütjük. Friss zöldsalátával, vagy rizzsel tálaljuk.

Húsgolyók:
Egyszerűen a darált húsos masszából, kisebb-nagyobb golyókat formázunk, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben, bő kókuszzsírban készre sütjük. Majonézzel, avokádókrémmel, friss zöldsalátával tálaljuk.
Mindegyik étel fagyasztóban tárolható!

+1 tipp: Kapros öntet

1 dl kókuszjoghurt
1 teáskanál friss, vagy szárított kaporlevél

MÉG TÖBB cikk és RECEPT HÁZIGAZDÁNKTÓL ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.