A hatékonyság és a találékonyság jó, ha együtt járnak. Igyekszem minden időmet úgy beosztani, hogy minél több maradjon a fontos dolgokra, azaz a családra, olvasásra, magamra. Ezért mind a háztartási munkákat, mind a főzést igyekszem a legegyszerűbbre venni, és kisebb-nagyobb praktikákkal időt spórolni. A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást.
A titok a variációkban, és a raktározásban rejlik. Csontlé, sültek, pörköltek - a mélyhűtőben porciózva, egyszerre készül 4-5 féle étel, aminek egy részét frissen fogyasztjuk, egy része pedig a fagyasztóba kerül.
Próbáld ki! Érdemes!
Töltött tökszeletek:
Vegyünk egy kisebb zsenge tököt, karikázzuk fel kb. 3cm-es vastag szeletekre. A belét vágjuk ki, majd fektessük őket egy kizsírozott jénai edénybe. Töltsük meg a szeleteket a darált húsos masszával. A tetejére készítsünk egy kapros öntetet, amivel meglocsoljuk. Akinek a sajt belefér, megszórhatja reszelt keménysajttal is. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még a kaporszósszal meglocsolhatjuk.
Kebab nyársak:
A darált húsos masszából fa nyársakra formázunk egy-egy evőkanálnyit, majd egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron készre sütjük. Friss zöldsalátával, vagy rizzsel tálaljuk.
Húsgolyók:
Egyszerűen a darált húsos masszából, kisebb-nagyobb golyókat formázunk, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben, bő kókuszzsírban készre sütjük. Majonézzel, avokádókrémmel, friss zöldsalátával tálaljuk.
Mindegyik étel fagyasztóban tárolható!
1 dl kókuszjoghurt
1 teáskanál friss, vagy szárított kaporlevél
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.