Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást. A titok, szerintem a variációkban, és a raktározásban rejlik.

A hatékonyság és a találékonyság jó, ha együtt járnak. Igyekszem minden időmet úgy beosztani, hogy minél több maradjon a fontos dolgokra, azaz a családra, olvasásra, magamra. Ezért mind a háztartási munkákat, mind a főzést igyekszem a legegyszerűbbre venni, és kisebb-nagyobb praktikákkal időt spórolni. A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást.

A titok a variációkban, és a raktározásban rejlik. Csontlé, sültek, pörköltek - a mélyhűtőben porciózva, egyszerre készül 4-5 féle étel, aminek egy részét frissen fogyasztjuk, egy része pedig a fagyasztóba kerül.

Próbáld ki! Érdemes!

Darálhúsos variációk

Töltött tökszeletek:
Vegyünk egy kisebb zsenge tököt, karikázzuk fel kb. 3cm-es vastag szeletekre. A belét vágjuk ki, majd fektessük őket egy kizsírozott jénai edénybe. Töltsük meg a szeleteket a darált húsos masszával. A tetejére készítsünk egy kapros öntetet, amivel meglocsoljuk. Akinek a sajt belefér, megszórhatja reszelt keménysajttal is. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még a kaporszósszal meglocsolhatjuk.

Kebab nyársak:
A darált húsos masszából fa nyársakra formázunk egy-egy evőkanálnyit, majd egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron készre sütjük. Friss zöldsalátával, vagy rizzsel tálaljuk.

Húsgolyók:
Egyszerűen a darált húsos masszából, kisebb-nagyobb golyókat formázunk, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben, bő kókuszzsírban készre sütjük. Majonézzel, avokádókrémmel, friss zöldsalátával tálaljuk.
Mindegyik étel fagyasztóban tárolható!

+1 tipp: Kapros öntet

1 dl kókuszjoghurt
1 teáskanál friss, vagy szárított kaporlevél

MÉG TÖBB cikk és RECEPT HÁZIGAZDÁNKTÓL ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.