Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilveszteri malacsült recept
Szilveszteri malacsült
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Alapételek

Ez a fasírt recept mindent visz! Vigyázz, mert pillanatok alatt elkapkodják!

Fasírt /Fotó: Mindmegette
A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.

Egy igazán finom receptet keresel a klasszikus fasírthoz? Akkor ne kutass tovább, mert megtaláltad! Ha akad otthon egy kevés darált hús, szikkadt zsemle, vöröshagyma, tojás, zsemlemorzsa, na meg némi fűszer, akkor már félig nyert ügyed van. Így szinte már minden adott egy adag kiváló fasírt elkészítéséhez, a többit pedig az alábbi receptvideóból megtudhatod. Vigyázz, mert villámgyorsan elkapkodják!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • őrölt feketebors
  • 2 tk fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A FASÍRT PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Elkészítés:

  1. A fasírt elkészítéséhez megdinszteljük olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, majd a tojásokat is ráütjük.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk néhány percre, aztán alaposan kifacsarjuk, és ezt is a húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával a fasírtalapot, majd alaposan keverjük össze. Használjuk a kezeinket! Ha túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.
  4. Miután alaposan összekevertük a fasírtmasszát, vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle, majd kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Így lesz jó ropogós a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük valamennyit. Krumplipürével, petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival is tálalhatjuk. Adhatunk hozzá tejfölös-hagymás mártogatóst is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.