Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Diéták

Ezt használd tejföl helyett, ha diétázol – krémes és ízletes alternatívát ajánlunk

A magyar konyha egyik megkerülhetetlen hozzávalója a tejföl. Magas zsírtartalma miatt azonban a fogyókúra idején jobb, ha minimálisra csökkentjük a fogyasztását, vagy használhatunk egy fehérjedús alternatívát is. Nézzük, melyiket!

Sok étel elképzelhetetlen tejföl nélkül, de néha kifli mellé vagy kenyérre kenve is jól tud esni a savanykás ízvilágú krém. Mutatunk egy megtévesztő hasonmást, amit tejföl helyett használhatsz a diéta alatt is.

A klasszikus magyar ételek szinte mindegyike tartalmaz tejfölt, vagy illik hozzá (Fotó: Shutterstock)
A klasszikus magyar ételek szinte mindegyike tartalmaz tejfölt, vagy illik hozzá (Fotó: Shutterstock)

Az egyik legjobb diétás alapanyag: a cottage cheese

Magas tápértékével a cottage cheese verhetetlen fogyókúrás alapanyag. Sós és édes ételeket egyaránt készíthetünk belőle, remek alternatívája a zsírosabb hozzávalóknak – például mascarpone helyett a sajttortában vagy majonéz helyett a tojássalátában is megállja a helyét.

100 g cottage cheese átlagosan 13 g fehérjét, 4 g zsírt, valamint 3 g szénhidrátot tartalmaz, és kb. 100 kcal. Támogat a fogyásban és az izomépítésben, magas kalciumtartalmú tejtermék lévén pedig a csontoknak is jót tesz. Ezzel szemben 100 g tejfölben 2,5 g fehérje, 20 g zsír, illetve 4 g szénhidrát található, és kb. 200 kcal.

Nem kérdés tehát, hogy a kettő közül melyik illeszthető be könnyedén a diétába.

Hogyan lesz a cottage cheese-ből tejföl?

Ahhoz, hogy a kissé darabos cottage cheese-t egy selymesen krémes állagú tejfölhelyettesítővé varázsoljunk szükségünk lesz egy turmixgépre vagy késes aprítóra. A még tejfölösebb íz érdekében tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejet, valamint 1 evőkanál citromlét is, és az egészet turmixoljuk addig, amíg sima állagú krémet kapunk, amit aztán bármilyen ételbe tehetünk, amibe tejfölt ír a receptünk.

Össze is gyűjtöttünk nektek néhány fogást, amit a tejföl tesz gazdagabbá. Bátran kísérletezzetek a cottage cheese-zel!

Kapros-tejfölös karalábéleves >>>

Kapros-tejfölös karalábéleves
Kapros-tejfölös karalábéleves

Bakonyi palacsinta >>>

Bakonyi palacsinta
Bakonyi palacsinta

Hagyományos túrós csusza >>>

Hagyományos túrós csusza
Hagyományos túrós csusza

Tejfölös, füstölt sajtos csirkemell >>>

Tejfölös, füstölt sajtos csirkemell
Tejfölös, füstölt sajtos csirkemell

Epres-tejfölös pite >>>

Epres-tejfölös pite
Epres-tejfölös pite

A legfinomabb túrógombóc >>>

Túrógombóc
Túrógombóc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.