A tejfölös krumplileves virslivel elkészítéséhez a burgonyát és sárgarépát meghámozzuk, közepes kockára vágjuk.
Egy fazékba egy kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a répát, majd a krumplit is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd felengedjük 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet és a hagymát. Közepes lángon készre főzzük, majd beletesszük a karikára vágott virslit, és összeforraljuk.
A tejfölt simára keverjük a rizsliszttel és az apróra vágott petrezselyemmel, majd néhány evőkanál levessel együtt habverő segítségével csomómentesre keverjük, és a forró leveshez adjuk. Pár percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálalás előtt kivesszük a krumplilevesből a paprikát, a hagymát és a babérlevelet. Tejfölt kínálhatunk még hozzá.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a tejfölös krumplileves virslivel laktóz- és gluténmentesen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.